Plivanje

Mostarska Orka sa Aqua Cupa 2017. donijela osam medalja

Sport / Ostali sportovi | 22. 05. 2017. u 09:54 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Klub vodenih sportova Orka u subotu je sudjelovao na III Međunarodnom plivačkom mitingu “Aqua Cup 2017”, koji se održao na olimpijskom bazenu Otoka u Sarajevu.

Klub se na ovom mitingu predstavio sa kombiniranim timom, koji su pored nekoliko iskusnijih plivača, većinom činili najmlađi plivači, od kojih su neki i prvi put sudjelovali na jednom mitingu.

Klub su predstavljali: Lana Kaniža, Ana Ramljak, Marko Samardzic, Dea Pudar, Iva Jurić, Filip Aničić, David Azinović, Josko Falak, Elena Jurkovic, Filip Ivankovic, Mirza Cekrlija, David Palac, Lucija Jakovljevic, Antonela Pudar, Eman Fazlagic, Katja Kondža, Tamara Pezer, Leon Špec i Lovro Bagarić.

Plivači Orke su na ovom mitingu osvojili sedam medalja, a osvajači medalja su:

Lana Kaniža; 50m prsno ZLATO, 100m prsno SREBRO, 50m slobodno SREBRO,100m slobodno BRONCA

Lucija Jakovljević; 100m leđno SREBRO, 100m delfin SREBRO,

Marko Samardžić; 50m slobodno BRONCA

U narednom periodu Klub očekuje veliki broj natjecanja u zemlji i inozemstvu, a iz Orke ističu da su u punom jeku pripreme za Prvi međunarodni plivački miting “Orka – Arena Cup”, koji će se 01.07. 2017. godine održati na gradskom bazenu u Mostaru, gdje se očekuje učešće preko 400 plivača iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije i Crne Gore. Također, po završetku plivačke sezone planiran je i odlazak Orkinih trenera na dalja usavršavanja u neke od najboljih plivačkih kampova na svijetu.

Škola plivanja koja se održava u gradskoj banji na Musali radi u svojim punim kapacitetima i gotovo svako novo natjecanje donese nekoliko novih imena iz Orkine škole plivanja.

Sve informacije o upisu u novi ciklus škole plivanja mogu se naći na web stranici www.orkamostar.ba i na klupskom facebook profilu.

Kopirati
Drag cursor here to close