Karate spektakl

Mostarska Neretva uzela četiri odličja u Veneciji

Sport / Ostali sportovi | 07. 11. 2016. u 16:13 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U organizaciji Karate saveza Hercegovina, karatisti Sveučilišnog karate kluba Neretva nastupili su na karate spektaklu, 25. po redu Venice Cupu s kojeg su u Mostar donijeli četiri odličja. 

Ove godine talijanski grad Caorle posjetilo je rekordnih 2300 karatista iz cijelog svijeta, uključujući Brazil, Maroko, Iran, Kuvajt i mnoge druge. Na turniru je nastupilo ukupno 336 društava iz 32 države, a SKK Neretva predstavilo je 11 kadeta i juniora u pojedinačnim borbama te muški seniori koji su se natjecali ekipno i u tri pojedinačna nastupa. I pored ovakve konkurencije, SKK Neretva u Mostar je donijela četiri medalje.

Dvije brončane kadetkinje bile su Iris Ćorić i Stela Brkić. Ćorić je u kategoriji kadetkinja do 47 kg startala s dvije pobjede nad TalijankomSalogni i Britankom Summers te u četvrtfinalu izgubila od Talijanke Nardi. Međutim, priliku da se domogne medalje iskoristila je u repasažu te se s još dvije uzastopne pobjede nad Talijankama Campanellom i Ambrosioni domogla postolja.

Sličan nastup zabilježila je i Stela Brkić, koja je u kategoriji do -54 kg prošla prva dva kola protiv Talijanki, da bi izgubila od Britanke Hope. Stela je također iskoristila priliku u repasažu te nizom pobjeda nad Talijankama Scarselli i Massari te Maltežankom Galea osvojila broncu.

Srebrna juniorka Katarina Sušac u konkurenciji do 48 kg nanizala je pobjede na Talijankama Colantuoni, Rais i Cavo - u finalu je izgubila od Allesie Corsalea. Juniorka Matea-Noah Medić u kategoriji preko 59 kg prvo kolo bila je slobodna, da bi u sljedećem krugu slavila s 2:0 pobjedom nad Luksemburžankom Zantis. Potom je prošla Talijanke Bordi (8:0), Shumko (8:0) i Bertoli (3:0), a zlato je osigurala pobjedom od 4:1 protiv Silvije Caronije.

Pored četiri osvajača odličja zapažen uspjeh imali su i kadetkinja Tea Rozić, koja je izgubila borbu za broncu i u konačnici bila peta te junior Luka Bonča – on je izgubio borbu za polufinale, ali nije imao priliku raditi repasaž. Međutim, ni ostatak ekipe nije se predao bez borbe - Marko Lasić i Ivona Ćorić izgubili su tek u trećem kolu, a Rebecca Primorac i Nikolina Dujmović u drugom.

Muški dio seniorske ekipe, iako umorni od prošlotjednog nastupa na Svjetskom prvenstvu u Linzu, nastupili su kako bi pozdravili ovaj veliki spektakl. 

Kopirati
Drag cursor here to close