Susret na Bijelom brijegu

Mostarke traže ostanak u Premijer ligi protiv Goražda

"S obzirom da nam je prva utakmica, djevojke su spremne, voljne i imaju veliku želju da pokažu ono što smo do sada radili'', rekao je Drmać.
Sport / Ostali sportovi | 13. 10. 2017. u 12:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Odbojkašice SOK Mostara ovoga vikenda igraju prvu domaću utakmicu u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, u kojoj premijerno nastupaju od ove sezone.

Mostarke će u dvorani na Bijelom brijegu ugostiti ekipu Goražda, a utakmica je zakazana za subotu, 14. listopada, s početkom u 16.00 sati.

Obje ekipe upisale su poraze u prvom kolu - Mostarke od Kule iz Gradačca na gostujućem terenu, a Goraždanke od viceprvaka države Jedinstva iz Brčkog. Vrijedi napomenuti kako su Goraždanke već odigrale i utakmicu trećeg kola provi Banja Luka Volleya, od kojeg su poražene sa 3:1 na domaćem terenu.

Trener domaćih odbojkašica Darko Drmać optimističan je pred sutrašnju utakmicu.

''Ova utakmica je prvi korak pred ostanak u Premijer ligi BiH. Ishod ove utakmice sigurno će usmjeriti našu poziciju na ljestvici do kraja sezone. Ekipu Goražda ne smijemo potcijeniti, dobro igraju, doveli su dosta pojačanja, a uz to imaju i jednu sezonu više iskustva u elitnom rangu bh. odbojke'', rekao je Drmać.


"S obzirom da nam je prva utakmica, djevojke su spremne, voljne i imaju veliku želju da pokažu ono što smo radili ovih mjesec i pol dana tako da se nadam dobrom rezultatu", zaključio trener SOK Mostar  te dodao da su sve igračice na raspolaganju za sutrašnju utakmicu.

Kapetanica ekipe Maja Jonjić ističe kako imaju imperativ pobjede.

"Želim pozvati što veći broj gledatelja i ljubitelja odbojke da dođu sutra u dvoranu na Bijeli brijeg  i da nas podrže u nastavku sezone", dodala je Jonjić.

Kopirati
Drag cursor here to close