Talentirana balerina

Mostarka srebrna na prestižnom natjecanju

Mostarka je osvojila drugo mjesto te stala na postolje među brojnom talentiranom djecom koja dolaze iz cijelog svijeta.
Sport / Ostali sportovi | 22. 12. 2021. u 17:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Balet Mostar Arabesque ponovno je dokazao da je, unatoč izostanku podrške, etablirana institucija koja je iznjedrila brojne talente.

Naime, Barbara Mandlbaum ponovno je osvjetlala obraz kluba natječući se na Winter Zagreb 2021. u kategoriji Solo Kids, s Paquita varijacijom 1 moderato, iz istoimenog baleta.

Mostarka je osvojila drugo mjesto te stala na postolje među brojnom talentiranom djecom koja dolaze iz cijelog svijeta.

"Od Zagreba nismo ništa posebno očekivali, sem neprocjenjivog iskustva, jer ovo natjecanje okuplja djecu s četiri kontinenta. Međutim, imponuje kad se prevarite u pozitivnom smislu. Darago mi je što se radi o mojoj učenici Barbari Mandlbaum, koja je na Balkanskim kvalifikacijama Dance World Cup 2020 od 82 sudionika svih uzrasta, bila proglašena za najbolju", kazala je umjetnička direktorica BMA prof. baletske pedagogije Atleta Ćehić.

Ona je navela kako njezin uspjeh nije slučajan te ima posebnu težinu gledajući na minimalne uvjete u kojima je postignut.

"Mislim da ovaj uspjeh nije slučajan. Najprije da, po tko zna koji put za ovih 15 godina pojasni da je Balet Mostar Arabesque nepobitno etablirana činjenica u edukativnom, koreografskom, kostimografskom promišljanju klasične, etno-karakterne i contemporary umjetnosti u Mostaru, BiH i šire. I sve to, u groteskno minimalnim uvjetima", naglasila je Ćehić.

Kako ističe, nada se kako će to utjecati na mišljenje gradskih otaca te postavljanja pravih vrijednosti "tko, što, kako, koliko i zašto je tu gdje je".

Podsjetimo, na šestom po redu Winter Zagreb 2021. ove godine sudjeluje 4.300 djece i odraslih, podijeljenih po uzrastu, kategorijama i plesnim stilovima.

Foto: PR / Mostarka usprkos lošim uvjetima treniranja izborila prestižno natjecanje 
Kopirati
Drag cursor here to close