Judo klub Borsa

Mostarka Marija Zelenika viceprvakinja Balkana

Sport / Ostali sportovi | 05. 06. 2017. u 10:12 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Članica Judo kluba Borsa iz Mostara, Marija Zelenika, osvojila je srebrenu medalju na prvenstvu Balkana održanom u turskom Tekirdagu od 2. do 4. lipnja.

Na prvenstvu Balkana nastupile su Albanija, Crna Gora, Bugarska, Grčka, Makedonija, Rumunjska, Srbija, Turska, Kosovo i BiH, a natjecalo se više od 250 reprezentativaca.

BiH su predstavljali natjecatelji iz 15-ak klubova, koji su osvojili ukupno šest medalja, a najbolji rezultat ostvarila je Zelenika, priopćeno je iz Judo kluba Borsa.

Do sjajnog drugog mjesta Zelenika je došla pobjedama nad Turkinjom Şeydanur Aydin, Bugarkom Lidyom Brancheva i Rumunjkom Crinom Marton. U finalu je Marija poražena od druge predstavnice Turske Ayten Yeksan.

Ona je ujedno i 11. član Borse koji posjeduje medalju sa spomenutog judo natjecanja. Judo klub Borsa je od 2008. godine do danas osvojio čak 22 medalje s balkanskih prvenstava u različitim uzrasnim kategorijama.

Nositelji balkanskih medalja su Petar Zadro, Franjo Zadro, Jozo Zovko, Jure Zovko, Marija Kraljević, Amar Maksumić, Ivan Marijanović, Rijad Maksumić, Josipa Brvenik, Aljoša Čvoro i Marija Zelenika.

Judo klub Borsa ovim je rezultatom opravdao eptitet jednog od najuspješnijih sportskih kolektiva Grada Mostara. Borsa je u 2017. godini najbolji judo klub Bosne i Hercegovine u uzrastima kadeta (U18) i mlađih kadetkinja (U16).

Kopirati
Drag cursor here to close