STK Mostar

Mostarci uzeli Kup BiH po osmi put

Najuspješnija sportska ekipa u BiH STOLNOTENISKI KLUB MOSTAR uzela je KUP BiH po osmi put u svojoj povijesti, a peti u nizu.
Sport / Ostali sportovi | 08. 06. 2021. u 09:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: STK Mostar / Mostarci uzeli Kup BiH po osmi put

Za vikend u Sarajevu se igrala završnica Kupa BiH, gdje su nastupile baš sve najbolje ekipe što stolni tenis u Bosni i Hercegovini ima.

Najuspješnija sportska ekipa u BiH STOLNOTENISKI KLUB MOSTAR uzela je KUP BiH po osmi put u svojoj povijesti, a peti u nizu.

Meč je bio blago rečeno fantastičan. Naime Mostarci su gubili 0:2 i nakon nestvarnog preokreta slavili sa 3:2 i uzeli KUP Bosne i Hercegovine za sezonu 2020/2021.

"Ovo je bio rezultatski najneizvjesniji Kup do sada, jer je došao kao plod prelijepog preokreta, gdje smo iz izgubljene situacije, došli smo do veličanstvene pobjede. Prvenstveno zahvaljujemo igračima koji su ostavili srce i dušu na terenu i posebice treneru Toniju Vranjiću koji je maestralno vodio ekipu", poručio je predsjednik kluba Dragan Palameta.

"Do kraja sezone još nas očekuje završnica Play off-a, koji će se održati u subotu 12.06. i nedjelju 13.6. u našoj stolnoteniskoj dvorani na Rudniku, gdje će nastupiti prve četiri ekipe iz regularnog dijela Premijer lige. U subotu se igraju polufinalni mečevi, gdje igramo protiv STK "Banja Luka" dok drugo polufinale čine STK "Mladost" iz Zenice i STK "Aladža-A" iz Sarajeva.

Finale je na rasporedu u nedjelju.

"Nadamo se najboljem i osvajanju osme titule državnog prvaka", izjavio je trener kluba Toni Vranjić.

Kopirati
Drag cursor here to close