Svaka čast!

Mostarci postavili novi državni rekord u metnom streličarstvu

''Pozivamo sve zainteresirane da se okušaju u streličarstvu i samim time još više populariziraju i omasove ovaj plemeniti sport'', ističu iz mostarskog kluba.
Sport / Ostali sportovi | 26. 02. 2018. u 13:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostarski klub ''Streličar'' kojeg vodi Ðanan Bakamović postavio je novi BiH rekord u streličarstvu sa izvrsnih 561 poena (drugi put za redom).

Naime, rekord je postavljen na Državnom prvenstvu u metnom streličarstvu Crne Gore kao i 5. Mimoza Cup 2018, u organizaciji Streličarskog saveza Crne Gore i Streličarskog kluba Savina. 

Prijavljeno je preko 40 natjecatelja iz deset klubova iz Crne Gore, BiH i Hrvatske.

Format natjecanja je 2×18 m i održava se u stilovima olimpijski luk, složeni luk, goli luk i instinktivni luk, odnosno u svim stilovima koje priznaje SSCG. 

Natjecatelji gađaju sa distance od 18 m u lice prečnika 40 cm na kome je 10 koncentričnih krugova. U tijeku natjecanja spaljuje se dva puta po 10 serija od po tri strijele (ukupno 60 strijela).

  / 

Streličar ima na raspolaganju 2 minute za odapinjanje tri strijele. Maksimalan skor je 600 bodova.

Posebnost Mimoza Cup-a je da se održava u apsolutnoj kategoriji – to znači da se svi streličari, odnosno streličarke, natječu u istoj diviziji, bez obzira na spol i starosnu dob.

S obzirom da je prisutna velika razlika u starosnom dobu natjecatelja, nerijetko se događa da se na liniji gađanja nađu roditelji i djeca.

''Ovim putem vodstvo mostarkog kluba "Streličar" željeno bi se zahvaliti svim sponzorima i suradnicima na podršci koju su dali u proteklom razdiblju, posebno portalu Bljesak.info na ne sebičnoj pomoći, Mostarskoj pivovari, Black Dog Pub-u Mostar, organizaciji Mostar Yunus Emre Enstitüsü, kao i svim koji su svojoj potporom pridonijeli klubu i rezultatima. Takoðer bi pozvali sve zainteresirane da se okušaju u streličarstvu i samim time još više populariziraju i omasove ovaj plemeniti sport. O daljnjim aktivnostima i promociji sporta obavijestiti ćemo vas uskoro'', ističu iz kluba.

Kopirati
Drag cursor here to close