Sjajan uspjeh

Mostarac Petar Zadro na Europskim igrama u Bjelorusiji

Mostarac Petar Zadro dugogodišnji je reprezentativac BiH i jedan od najuspješnijih sportaša BiH.
Sport / Ostali sportovi | 20. 06. 2019. u 15:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Član judo kluba Borsa Petar Zadro predstavljat će Bosnu i Hercegovinu na Europskim igrama u Minsku, gdje će se od 21. do 30. lipnja natjecati više od 4000 sportaša iz 50 država. Na igrama će se natjecati u devet sportova, a boks i judo biti će u rangu seniorskih prvenstava Europe.

Mostarac Petar Zadro dugogodišnji je reprezentativac BiH i jedan od najuspješnijih sportaša BiH. Osvajač je brončane medalje sa Europskog prvenstva za seniore do 23 godine (Gyor, 2018.), srebrene medalje sa Europskog prvenstva U18 (Bar, 2012.), srebrene medalje sa Eyof-a (Utrecht, 2013.), brončane medalje sa sveučilišnog prvenstva Europe (Rijeka,2017).

Dvadeset četri puta je nepobijeđen na prvenstvima Bosne i Hercegovine od najmlađih uzrasta, pa sve do seniora, šest puta je bio prvak Balkana, a 11 puta je slavio i na Europskim kupovima za kadete, juniore i seniore (Coimbra-POR, Teplice-CZE Zagreb-CRO (2X), Antalya-TUR (2X), Kiev- UKR, Pakš-HUN, Sarajevo-BiH, Lignano- ITA, Gdynia- POL).

U više uzrasnih kategorija je nositelj priznanja najuspješnijeg sportaša grada Mostara, kao i priznanja mlade nade bh. sporta uručene od strane Olimpijskog komiteta BiH, te priznanja za izuzetna sportska dostignuća.

Kopirati
Drag cursor here to close