STK 'HT Eronet'

Mostarac Luka Matković na vrhu BiH stolnog tenisa

Topovi se igraju po principu da svatko igra sa svakim, navode, pa je iz toga razloga najteži i najzahtjevniji turnir koji se igra.
Sport / Ostali sportovi | 06. 11. 2018. u 13:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: STK Mostar / STK Mostar u Tuzli

Proteklog vikenda Tuzla je bila domaćin prvog seniorskog Top 8A i B grupe najboljih seniora i seniorki Bosne i Hercgovine, gdje su briljirali  igrači iz STK ''HT ERONET'' Mostara, Luka Matković i Marko Vučijak.

Topovi se igraju po principu da svatko igra sa svakim, navode, pa je iz toga razloga najteži i najzahtjevniji turnir koji se igra.

U Top 8 A grupe, gdje je igralo osam najboljih seniora Bosne i Hercegovine, najbolji je bio novopečeni reprezentativac i dijete STK ''HT ERONET'' Mostara Luka Matković, koji je u sedam odigranih mečeva upisao svih sedam pobjeda i to protiv najboljih seniora države, te tako opravdao poziv izbornika u reprezentaciju.

Treba napomenuti da je na odigranom turniru Luka pobijedio bivšeg prvaka države i reprezentativnog kolegu Armina Aličića rezultatom 3-2, te trenutnog prvaka države i također kolegu iz reprezentacije Edina Konjića rezultatom 3-1, priopćili su iz STK Mostar.

''Veoma sam sretan i ponosan s ostvarenim rezultatom, ovo je moj moglo bi se reći najznačajniji i najveći rezultat u dosadašnjoj karijeri. Marljivo sam trenirao i pripremao se za ovaj Top i hvala svima koji su mi pomogli da dođem do ovog uspjeha'', rekao je Luka Matković.

U Top 8 B grupi istaknuo se i naš drugi igrač Marko Vučijak koji je također u sedam odigranih mečeva upisao isto toliko pobjeda, te tako na sljedećem Topu osigurao A grupu  najboljih igrača Bosne i Hercegovine.

Stolnoteniski klub ''HT ERONET'' Mostar će tako na sljedećem Topu među osam najboljih seniora države po prvi put u povijesti imati dva igrača iz svoje škole stolnog tenisa, što je uz višestruke titule državnih prvaka i osvajača Kupa BiH ponajveći uspjeh kluba.

Uz titule u mlađim dobnim kategorijama, te titulom državnih prvaka u dublu, ovo je za mlade igrače iz Mostara najbolji i najznačajniji uspjeh u dosadašnjoj karijeri i vjetar u leđa za nastavak natjecateljskog dijela sezone, priopćeno je mostarskog kluba.

Nevenko Herceg, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije uputio je danas čestitke Luki Matkoviću pobjedniku Prvog stolnoteniskog seniorskog turnira najboljih seniora i seniorki BiH i Petru Zadri, osvajaču brončanog odličja na Europskom prvenstvu u „judu“ za seniore do 23 godine.

''Osobno i u ime Vlade Hercegovačko-neretvanske županije čestitam Vam na ostvarenju vrijednih športskih uspjeha - osvajanju titule najboljeg na Prvom seniorskom Top 8 AiB – turniru u stolnom tenisu u Bosni i Hercegovini, te brončanog odličja  na Europskom prvenstvu u „judu“ za seniore do 23 godine.

Ova vrhunska športska postignuća rezultat su Vašeg predanog rada, ali i dokaz za to kako nema neostvarivih ciljeva. Vaši uspjesi na ponos su i Vašim klubovima, kao i svima koji su u mozaik Vaših uspjeha ugradili i najsitniji kamenčić svojih napora te stoga svima iskreno zahvaljujem i čestitam.

Moja želja je da Vaši uspjesi budu poticaj svim mladima i da se u vremenu pred nama ponovno radujemo brojnim uspjesima naših športaša na domaćim, europskim i svjetskim natjecanjima.

Na tom putu, u meni osobno i u Vladi HNŽ, kao i dosad, imat ćete istinskog prijatelja i partnera, koji će, u skladu s mogućnostima, podupirati Vaše napore, kako bi Vam, barem dijelom, olakšali športski put'', naveo je Herceg u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close