Bez lifta

Mostar - Vatrogasci pod punom opremom trčali Velikim stepenicama

Dvojica vatrogasaca Profesionalne vatrogasne postroje Mostar prije početka drugog izdanja jedinstvene utrke Velikim mostarskim stepenicama istrčali su revijalnu utrku.
Sport / Ostali sportovi | 29. 04. 2024. u 19:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostarski vatrogasci su u ponedjeljak pod punom vatrogasnom opremom trčali Velikim stepenicama na Bijelom brijegu. 

Naime, dvojica vatrogasaca Profesionalne vatrogasne postroje Mostar prije početka drugog izdanja jedinstvene utrke Velikim mostarskim stepenicama istrčali su revijalnu utrku preko 112 stepenica pod punom vatrogasnom opremom koja se koristi za najteže situacije.

Foto: Bljesak.info / Vatrogasci pod punom opremom trčali Velikim stepenicama

S opremom koja teži preko 20 kilograma i uz gromoglasni aplauz prisutnih pokazali su da su fizički u jako zavidnoj formi.

Drugo izdanje utrke održano je u ponedjeljak 29. travnja 2024. i to u sklopu obilježavanja Dana bez lifta.

Cilj je promocija važnosti tjelesne aktivnosti i motiviranja ljudi na korištenje stepenica u svakodnevnom životu.

Foto: Bljesak.info / Vatrogasci pod punom opremom trčali Velikim stepenicama

Podsjetimo, ''No Elevators Day'' godišnji je globalni događaj koji se održava posljednje srijede u travnju u Europi. Inicijativa je to pokrenuta od ISCA – ''International Sport and Culture Association'' da se na jednostavan način podiže svijest o važnosti tjelesne aktivnosti motivirajući ljude da u svakodnevnom životu odaberu stepenice umjesto lifta kao početak razvijanja zdravih navika i aktivnog životnog stila.

Udruga ''Zdrav život KINEZIS'' kao koordinator projekta za Bosnu i Hercegovinu poziva organizacije, kompanije, javne kolektive, pojedince, da se priključe obilježavanju ovoga dana i na kreativan način budu pokretači pozitivnih društvenih promjena. 

Kopirati
Drag cursor here to close