Odazovite se!

Mostar trči 12 sati za podršku borbi protiv trgovine ljudima

"Pozivamo Vas da nam se pridružite u subotu 17. veljače u Mostaru, a ukoliko želite donirati za ovu svrhu link za donacije će biti dostupan na društvenim mrežama UWC Mostar", priopćili su organizatori.
Sport / Ostali sportovi | 14. 02. 2024. u 12:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U subotu, 17. veljače 2024. u organizaciji Koledža ujedinjenog svijeta u Mostaru (UWC Mostar), održava se 12-satna utrka u sklopu projekta "24 Hour Race", koja ima za cilj pružanje podrške u borbi protiv trgovine ljudima.

Od 8:00 do 20:00 sati

"24 Hour Race" je organizacija koja se bori protiv trgovine ljudima kroz organiziranje studentskih štafetnih utrka širom svijeta.

Događaj u kojem zajedno sa organizatorima, sudjeluju predstavnici Udruženja "Dignitet" i trkači iz nekoliko mostarskih škola, podrazumijeva utrku većeg broja timova koji će se smjenjivati u trčanju ili hodanju tijekom dana da bi se utrka održala na zadanoj lokaciji kontinuirano 12 sati (od 8:00 do 20:00 sati).

Dan će biti popraćen i aktivnostima vezanim za podizanje svijesti o ovoj temi, te prikupljanjem sredstava za pomoć organizacijama koje se bore protiv trgovine ljudima.

Sva sredstva prikupljena tijekom dana će biti dodijeljena za podršku radu Udruženja "Dignitet".

"Pozivamo Vas da nam se pridružite u subotu 17. veljače u Mostaru, a ukoliko želite donirati za ovu svrhu link za donacije će biti dostupan na društvenim mrežama UWC Mostar", priopćili su organizatori.

Širom svijeta

"24 Race" najveći je globalni pokret koji vode studenti sa ciljem borbe protiv trgovine ljudima. Studenti volontiraju kako bi organizirali ili vodili utrke u gradovima širom svijeta, gradeći vještine društvenog poduzetništva.

Sredstva prikupljena kroz utrke podržavaju nevladine organizacije koje se bore protiv trgovine ljudima kako bi stvorile trajan učinak.

Koledž ujedinjenog svijeta u Mostaru (UWC Mostar) osnovan je 2006. i jedan je od 18 koledža unutar globalnog UWC pokreta. S učenicima iz preko 100 država svijeta, koledž je jedina UWC škola na Balkanu i jedna od najboljih UWC IB škola u svijetu te inicijator brojnih humanitarnih i kulturnih manifestacija i događaja u gradu Mostaru i šire.

Koledž svoje učenike educira da cijene različitosti, istovremeno promovirajući jednakost, toleranciju i kritičko razmišljanje.

Kopirati
Drag cursor here to close