Slavili protiv Hercegovine 6:1

Mostar SG uvjerljiv u prvoj utakmici polufinala play offa

Ovom pobjedom je Mostar SG pokazao da ova ekipa u ovom trenutku ima kvalitetu da naslov prvaka BiH vrati u Mostar, ali ostaje vidjeti hoće li se polufinalna serija igrati na dvije ili tri utakmice.
Sport / Ostali sportovi | 05. 05. 2024. u 10:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U prvoj utakmici polufinala play offa prvenstva BiH u futsalu, FC Mostar Stari Grad je na svom terenu nadigrao ekipu Hercegovine rezultatom 6:1.

U ranoj fazi utakmice, domaći su stigli do prednosti. Dani je ubacio iz kornera, a Moreno je bio strijelac. Gosti su obranili nakon jenog prekida, ali u nastavku nakon kornera Mario Aladžić je efektno pogodio za 2:0. Do polovine prvog poluvremena, Mostar SG je imao tri gola prednosti, opet su igrači Hercegovine slabo branili korner. Ovaj put je to kaznio Radin.

Gosti su uspjeli kratko zaprijetiti pa je na 3:1 smanjio Peko, ali to je bilo sve što se tiče golova. Raspoloženi Kalajdžić je ponovo vratio na tri gola prednosti Mostar SG-a. U drugom dijelu gosti nisu uspjeli napraviti ništa. Na drugoj strani Kalajdžić je nakon sjajnog prodora povisio na 5:1, dok se za konačnih 6:1 pobrinuo Podrug.

Ovom pobjedom je Mostar SG pokazao da ova ekipa u ovom trenutku ima kvalitetu da naslov prvaka BiH vrati u Mostar, ali ostaje vidjeti hoće li se polufinalna serija igrati na dvije ili tri utakmice. U drugom polufinalu, ekipa GFC Sarajevo je napravila malo iznenađenje savladavši u prvoj utakmici Radnik 3:1.

Kopirati
Drag cursor here to close