Od 1 do 4 kolovoza

Mostar domaćin šahovskog prvenstva FBiH

Na prvenstvu se očekuje više od 50 šahista i šahistkinja iz svih krajeva FBiH, dok je svoje sudjelovanje potvrdio i velemajstor Emir Dizdarević.
Sport / Ostali sportovi | 31. 07. 2019. u 13:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Trinaesto pojedinačno otvoreno prvenstvo Šahovskog saveza Federacije Bosne i Hercegovine održat će se u razdoblju od 1 do 4 kolovoza u sali Studentskog hotela u Mostaru. Ceremonija otvaranje planirana je za četvrtak 1. kolovoza u 12:30 sati, dok će prvo kolo biti odigrano istog dana u 13 sat.

Na prvenstvu se očekuje više od 50 šahista i šahistkinja iz svih krajeva FBiH, dok je svoje sudjelovanje potvrdio i velemajstor Emir Dizdarević.

Pravo sudjelovanja na turniru imaju igrači koji se na FIDE rejting listi nalaze pod BiH, ako su državljani BiH s prebivalištem u Federaciji ili su nastupili na Premijer ligi BiH u 2019. za klub iz FBiH, te svi mladi iz BiH do 20 godina, bez obzira u kojem šahovskom savezu su registrirani.

Na prvenstvu će se primjenjivati Švicarski sistem od sedam kola, uz FIDE tempo igre (90 minuta za cijelu partiju uz bonifikaciju od po 30 sekundi po potezu, počevši od prvog).   

Nakon zatvaranja prvenstva, bit će upriličena dodjela pehara, nagrada i priznanja. Najboljima će, pored titule pobjednika 13. pojedinačnog prvenstva ŠS FBiH, biti uručene novčane nagrade. 

Ovogodišnje prvenstvo održava se organizaciji Šahovskog saveza Federacije Bosne i Hercegovine i tehničkoj organizaciji Šahovskog kluba ''Mostar''.        

Kopirati
Drag cursor here to close