Investicija od 12 milijuna KM!

VIDEO | Mostar dobiva bazen kakvog nema u regiji

Sport / Ostali sportovi | 19. 03. 2021. u 22:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Suvremeni olimpijski bazen kakvog nema u regiji prema regulacijskom planu Mostar ima planiran gotovo dvije godine. Investicija je to od 12 milijuna KM, a uz podršku svih razina vlasti može biti realiziran u roku od godinu dana.

Ove informacije iznio je direktor Zavoda za prostorno uređenje Grada Mostara Salem Bubalo, dok je impozantni projekt predstavljao mostarskoj plivačici Lani Pudar, članovima njezinog kluba Orka, te predstavnicima Sportskog saveza Grada Mostara.

Objekt olimpijskog bazena dužine 50 metara i širine 25 metara je prema Regulacijskom planu predviđen na lokalitetu Južni logor, u sklopu sportsko-rekreacijskog objekta sa pripadajućim sportskim terenima na otvorenom i u zatvorenom prostoru.

Bubalo objašnjava za Klix.ba da je Zavod za prostorno uređenje Grada Mostara i prije vrhunskih rezultata Amine Kajtaz krenuo u osmišljavanje ovog projekta, jer je Mostar prije uradio Regulacijski plan koji je koncipirao taj projekat. Ali, zbog paralize vlasti nikad nije ugledao svjetlo dana.

"Nakon što je Lana Pudar postigla ovakve rezultate projekt moramo predstaviti i naći način da se on realizira što prije", kaže Bubalo.

Naglašava da je na izradi projekta radio veliki broj stručnjaka, te da će činiti svjetlu tačku Mostara i BiH ali i čitave regije, te dodaje kako je važno napomenuti da je koncipiran sa komercijalnog aspekta da može biti samoodrživ i donositi financijsku korist Gradu Mostaru.

Foto: YouTube / Mostar dobiva bazen od 12 milijuna KM

Da se radi o impozantnom objektu svjedoči video-animacija Zavoda za prostorno uređenje grada Mostara gdje je famozni bazen prvi put danas sa oduševljenjem gledala i mostarska olimpijka Lana Pudar sa članovima kluba Orka i predstavnicima Sportskog saveza Mostara.

"Ovo je jako privlačno. Bazen je zaista predivan. Iskreno se nadam da će se uskoro i uspješno realizirati", kazala je Lana. Oduševljenje nisku krili ni njezini treneri Alena Ćemalović i Deni Mandić koji su priznali da se ne može mjeriti niti sa jednim bazenom u našoj zemlji.

"Ovo je svjetlosnim godinama ispred bazena u Sarajevu i Banja Luci, ako se ovo izvede to će biti puni pogodak", kaže Mandić.

Direktor kluba Orka Damir Đedović ističe da se nema šta dodati onome što je vidio, ali da treba poduzeti sve kako bi se projekt realizirao što prije.

Uključenjem u razgovor putem video linka javila se i Amina Kajtaz koja je pozvala predstavnike vlasti na svim razinama da ovaj projekt podrže, jer kako napominje da je Mostar imao olimpijski bazen ona ne bi morala svoju zemlju napuštati.

"Ako se olimpijski bazen ne napravi sada , neće nikada", stav je stručnjaka iz sporta u Mostaru koji ističu da se zbog Laninih rezultata treba ponosi čitava BiH, ali i da svi nivoi vlasti u našoj zemlji imaju obavezu podržati talent kojim se ponosi i koji ih sve skupa promovira.

Zbog toga je Zavod za prostorno uređenje Grada Mostara sa krovnom kućom sportova u gradu na Neretvi, na čelu sa Senadom Keveljom pokrenuo inicijativu ka Gradskom vijeću Mostara i višim razinama vlasti da se projekt odobri i financijski podrži kako bi Mostar konačno dobio olimpijski bazen, koji evidentno treba i zaslužuje.

Kopirati
Drag cursor here to close