Sambo klub Neretva Mostar

Mostar dobio prve certificirane sambo trenere u BiH

Sambo klub Neretva Mostar nedavno je sudjelovao na seminaru za trenere u organizaciji Svjetske sambo federacije (FIAS) gdje su prošli pisani i praktični dio obuke.
Sport / Ostali sportovi | 09. 02. 2023. u 08:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jedini službeni sambo kub u Bosni i Hercegovini, Sambo klub Neretva Mostar nedavno je sudjelovao na seminaru za trenere u organizaciji Svjetske sambo federacije (FIAS) gdje su prošli pisani i praktični dio obuke.

Sambo klub Neretva imao je svoja tri trenera, a to su Majo Ćeško, Ivan Jurić i Srđan Ajvaz na ovom seminaru kojeg je vodio eminentni stručnjak iz oblasti judo i sambo sporta prof. Sergey Tabakov, PhD.

Pored mostarskih trenera ispred BiH, na seminaru su još sudjelovali treneri iz Srbije, Hrvatske, Moldavije, Bugarske, Litve i Rusije.

Ovom prilikom ukazano je veliko povjerenje mostarskim trenerima te su na kraju i dobili zaslužene certifikate, navode iz ovoga kluba.

Podsjećamo kako je mostarski sambo klub do sada i bez ovih licenci ostvario velike rezultate u ovom sportu s obzirom da nisu imali ni adekvatnu opremu za nastup. Ipak to ih nije spriječilo da nastave, a ovi certifikati su još samo jedan poticaj za dalje i bolji rad sa mladima te naravno cilj da se domognu još boljih sportskih uspjeha.

''Seminar je također bio veoma koristan za našu budućnost, na način da smo kroz ova predavanja dobili primjere i upute, kako napredovati i biti u samom vrhu ovog sporta. Način rada nije bio baziran samo na teoriji, tako da su svi treneri bili veoma zainteresirani za veoma aktivan praktični rad i raspravu tijekom prikazivanja raznih tehnika.

Kao zaključak mogu reći da za ovakve seminare nikada ne bi žalio da potrošim svoje vrijeme jer spajaju teoriju odmah sa primjerima i iskustvom kako bi se na što bolji način objasnilo i pomoglo svim učesnicima seminara.

Nastavit ćemo da radimo na unaprijeđenju sambo sporta, daljoj edukaciji trenera, promovirat ćemo i podsticati vrhunski sport, raditi na razvoju masovnog sporta'', rekao je prvi trener ovog kluba, Majo Ćeško.

Foto: PR / Sudionici seminara
Kopirati
Drag cursor here to close