„Mostar open 2019“

Mostar bio domaćin međunarodnog turnira u backgammonu

U Mostaru od 14-16.6.2019.godine, održan je jak međunarodni turnir u backgammonu „Mostar open 2019“
Sport / Ostali sportovi | 17. 06. 2019. u 14:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 U organizaciji tavla (backgammon) klub Zrinjski iz Mostara ovog vikenda je u Mostaru održan treći backgammon turnir „Mostar Open 2019“. Treba naglasiti da se ovaj turnir prethodne dvije godine igrao u Neumu i od ove godine je prebačen u Mostar.

Na ovom jakom turniru učešće je uzelo 40 igrača iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Predsjednik Tk Zrinjski Draženko Vučina je igračima zaželio dobrodošlicu , dobro druženje i puno sreće u igri .

Turnir su svečano otvorili Vedran Ugljen ispred sportskog saveza grada Mostara i Abaz Omeragić ispred tavla saveza BiH .Turnir se igrao u hotelu Amicus u Zaliku . Prvog dana turnira u petak odigran je jack pot kojeg je osvojio Sarajlija Emir Begić .

Glavni turnir „Mostar Open 2019“ počeo je subotu u 11 sati .

Organizator turnira TK „Zrinjski“ je za prva četiri igrača osigurao novčane nagrade i pehare.

  / Mostar Open 2019

Prvo mjesto je osvojio Omer Dervišbegović Tk Jablanica. Drugo mjesto je pripalo Mostarcu Damiru Batlak iz Tk Stari grad koji je u finalnom meču bio dostojan protivnik Dervišbegoviću .Treće i četvrto mjesto su podijelili Rusmir Jamaković Tk Jablanica i Tomislav Zalar Tk Zrinjski Mostar

Pored glavnog turnira odigran je utješni turnir kojeg osvojio mladi Mostarac Alem Zajmović .

Marin Marić ispred TK Zrinjskog čestitao je nagrađenim i zahvalio se svim igračima na učešću Mostar backgammon open , kao i na sportskom druženju i fair play igri. Na kraju se predsjednik Tk Zrinjski Draženko Vučina zahvalio hotelu Amicus na ustupljenom prostoru i logističkoj podršci .

Kopirati
Drag cursor here to close