Opet

Moguća odgoda Roland Garrosa?

Francuska je u subotu ušla u treću nacionalnu blokadu radi suzbijanja širenja koronavirusa, iako su profesionalni sportovi uglavnom pošteđeni.
Sport / Ostali sportovi | 04. 04. 2021. u 10:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Francuska ministrica sporta Roxana Maracineanu rekla je za Reuters da je moguće da se grand-slam teniski turnir Roland Garros ne održi i drugu godinu zaredom u tradicionalnom terminu zbog pandemije koronavirusa. 

"U razgovoru smo sa Francuskom teniskom federacijom kako bismo vidjeli trebamo li promijeniti datum Roland Garrosa. Iako je sport na visokoj razini u Francuskoj zasad očuvan, pokušavamo ograničiti rizike od širenja virusa u profesionalnom sportu, a situacija nije dobra", rekla je Maracineanu za državni radio.

Francuska je u subotu ušla u treću nacionalnu blokadu radi suzbijanja širenja koronavirusa, iako su profesionalni sportovi uglavnom pošteđeni. Iznimka je biciklistička jednodnevna utrka Paris-Roubaix, koja je odgođena.

Roland Garros bi ove godine trebao započeti 23. svibnja, a prošle godine je održan tek u listopadu.

Francuski predsjednik Emmanuel Macron rekao je u srijedu da očekuje ponovno otvaranje zemlje sredinom svibnja, prenosi Hina.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close