Humanitarni spektakl

Modrić i Čilić nadigrali Perišića i Dodiga

Osim Čilića u Petrinji su nastupili kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić i njegovi suigrači iz reprezentacije Ivan Perišić i Mateo Kovačić.
Sport / Ostali sportovi | 14. 07. 2021. u 08:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na obnovljenom igralištu OŠ Dragutina Tadijanovića u Petrinji održano je drugo izdanje "Gem Set Hrvatska", sportskog spektakla u organizaciji Zaklade Marin Čilić, koji je na jedan dan okupio trofejne hrvatske sportaše.

Nakon cjelodnevne teniske borbe na koncu su slavili Marin Čilić i Luka Modrić koji su pobijedili Ivana Dodiga i Ivana Perišića sa 15-12.

Humanitarno - sportski spektakl "Gem Set Hrvatska" projekt je koji okuplja najpoznatije sportaše i sportašice Hrvatske s ciljem izgradnje sportskih igrališta za djecu i promocije važnosti bavljenja sportom od najranije dobi, navodi Hina.

Nakon spektakularnog prvog izdanja na Šalati 2019. godine, Zaklada Marin Čilić drugo izdanje ovog jedinstvenog događanja je organizirala u Petrinji, gradu koji je prije šest mjeseci pogodio razoran potres.

Marinu su se pridružili brojni sportaši i sportašice kako bi zajedno prikupili sredstva za izgradnju dva sportska igrališta za djecu u Sisačko-moslavačkoj županiji, ali i kako bi poručili mladim Petrinjcima i njihovim vršnjacima diljem Hrvatske koliko je redovna tjelovježba bitna za njihovo zdravlje. Prvo igralište je već obnovljeno u Petrinji, a drugo će biti izgrađeno u Hrvatskoj Kostajnici.

Osim Čilića u Petrinji su nastupili kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić i njegovi suigrači iz reprezentacije Ivan Perišić i Mateo Kovačić.

Bivši "vatreni" Mario Mandžukić, zatim tenisači Borna Ćorić, Mate Delić, Donna Vekić, Ivan Dodig, Jelena Kostanić Tošić i Patrik Jurina, rukometaš Luka Cindrić, odbojkašica Nikolina Božićević, odbojkaš Tsimafei Zhukouski, vaterpolist Franko Lazić...

Sportaši su podijeljeni u dvije skupine koje su simbolično nazvane "Petrinja" i "Hrvatska Kostajnica", a samu završnicu osigurala su po dva najuspješnija para iz svake skupine.

"Malo je trema uzela svoje, nije lako igrati među tenisačima. Skrati se ruka," kazao je kapetan hrvatske nogometne reprezentacije.

"Hvala svim koji su došli, mi smo se zabavili, no najviše nas veseli što ovo ostaje djeci," kazao je Čilić.

"Sama ideja o pokretanju zaklade je trajala dugo u meni, a iz ideje je najteže prijeći u realizaciju. Nije jednostavno otvoriti i voditi zakladu, no presretan sam što sam otvrio zakladu. Imali smo već nekoliko vrhunskih projekata, uz sportske stipendije, do ovog projekta Gem Set Hrvatska za koji se nadam da će ići dugi niz godina. Svi sportaši koji dođu jedva čekaju ponovo se vratiti," naglasio je Čilić.

Uoči finala odigran je i revijalni malonogometni susret. S jedne strane igrali su Perišić i Dodig, te odbojkašica Božičević, a s druge Kovačić, Čilić i Ćorić. No, priliku su dobili u svi ostali sportaši koji su sudjelovali u ovom projektu.

Kopirati
Drag cursor here to close