Marija Krtalić

Mlada Mostarka trenira sama i usput studira, ali obara državne rekorde

Mlada Mostarka Marija Krtalić vratila se s trećeg natjecanja u karijeri u powerliftinga, osvarivši ogroman napredak u odnosu na zadnje koje je bilo u rujnu.
Sport / Ostali sportovi | 08. 06. 2021. u 08:33 S.B. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U hrvatskom gradiću Pitomači je krajem prošlog mjeseca održano treće prvenstvo u powerliftingu i bench pressu.

Treći Pitomača Open održan je u organizaciji domaćeg Powerlifting kluba Maksimum te u suradnji s Hrvatskim powerlifting savezom, a u dva dana nastupio je 91 natjecatelj. Među njima je nastupila i mlada 22-godišnja Mostarka Marija Krtalić koja je odnijela dva prva mjesta.

Bljesak.info / Marija Krtalić najbolja juniorka

Marija Krtalić osvojila je prvo mjesto u težinjskoj kategoriji do 63 kilograma, juniori, a osvojila je i prvo mjesto u poretku juniorki u apsolutnoj kategoriji. Istovremeno, postavila je i novi državni rekord u mrtvom dizanju u kategoriji do 63 kilograma, popravivši ga za skoro pet kilograma i sada iznosi 152.5 kilograma.

“Ovo mi je treće natjecanje u karijeri, a na prošlom prvenstvu Hrvatske u rujnu bila sam druga u kategoriji do 63 kg te treća ukupnom poretku juniora. Sada sam napredovala 30 kg u totalu, ukupnom zbroju podignute težine, od prošlog natjecanja”, kaže za Bljesak.info Marija Krtalić.

Studentica Akademije likovnih umjetnosti u Širokom Brijegu powerliftingom se bavi od 2018. godine, a zanimljivo trenira sama.

 Bljesak.info / Trofeji iz Pitomače

“Trenutno nemam trenera, treniram sama i to pomoću programa na internetu”, ističe Marija, dodavši kako teško usklađuje fakultetske obaveze s napornim treninzima.

“Teško je uskladiti fakultet i treninge koji traju po dva tri sata, pa stoga nemam puno slobodnog vremena, ali u svakom treningu uživam, tako da se ne osjećam zakinuto”, zaključila je Marija Krtalić za Bljesak.info.

Kopirati
Drag cursor here to close