UFC

Miočić se vraća u octagon, poznato i tko ga čeka?

Po pitanju rankinga, ta borba zapravo ima smisla.
Sport / Ostali sportovi | 09. 03. 2022. u 12:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Stipe Miočić nije puno pričao o svojoj borilačkoj karijeri otkako je u ožujku prošle godine poražen u borbi protiv Francisa Ngannoua. Za dva i pol tjedna bit će točno godinu dana od te borbe, a tolika pauza ne može dobro doći mlađim borcima, tim putem posebno ne nekome tko će u kolovozu zakoračiti u peto desetljeće života.

Uzevši sve to u obzir, mnogi se pitaju hoće li se Miočić ikad više boriti ili je njegova karijera, unatoč povremenim izjavama kako se želi vratiti na tron, zapravo završila.

U prilog ovome drugonavedenom ide svakako i to da do sada nije bilo špekulacija o nekoj Stipinoj novoj borbi. Više različitih, ipak ne toliko jakih izvora, prenijelo je informaciju kako UFC planira Miočića upariti u borbu protiv Taija Tuivase te da su trenutno u tijeku pregovori za istu.

To bi bila borba koja baš ne ide u skladu s onim što većina komentatora UFC-ove teške kategorije vidi kao najrealniju mogućnost, borbu za privremenog prvaka u kojoj bi se Miočić borio protiv Jona Jonesa. No, isto tako ne znamo niti kakvi su Jonesovi planovi po pitanju povratka u borilište.

Po pitanju rankinga, ta borba zapravo ima smisla. Tuivasa je savladavši Derricka Lewisa preuzeo njegovo treće mjesta na ljestvici izazivača teške kategorije te su ispred njega samo Ciryl Gane i Miočić.

Ukoliko Jones još uvijek nema ambiciju boriti se, tada bi upravo borba između Miočića i 28-godišnjeg Australca, koji je u nizu od pet pobjeda, mogla biti za tu već spomenutu "interim" titulu. Ganea bi se u tom slučaju preskočilo, budući da je privremenu titulu već imao i na račun nje se u siječnju borio za pravu.

Poznato je kako se prvak Ngannou zbog ozljede neće boriti sigurno do sredine jeseni, ako i onda, budući da još uvijek nije riješio sve probleme s UFC-om po pitanju novog ugovora. To je glavni razlog zašto se privremena titula čini kao najbolja opcija za ostaviti diviziju aktivnom.

Vrijedi svakako spomenuti kako se govori i o datumu borbe Miočića protiv Tuivase, a to bi bio 2. srpnja. Po tome bi se radilo o UFC 276 priredbi koja će se održati u sklopu International Fight Weeka, a špekulira se da bi ju trebale predvoditi dvije borbe za titulu. Ona između Kamarua Usmana i Leona Edwardsa te revanš Julianne Pene i Amande Nunes za titulu u ženskom bantamu.

Niti jedan relevantniji portal ili novinar ove špekulacije nije potvrdio, no priča se putem manjih očito ozbiljno zakotrljala, piše Fight site.

Kopirati
Drag cursor here to close