Australian Open

Medvedev: Nisam imao šanse

Čovjek igra dobro, nanizao je dvadeset pobjeda zaredom, osvaja turnire, ali još uvijek nema titulu s jednog od četiri velika.
Sport / Ostali sportovi | 21. 02. 2021. u 19:31 Feđa IBRULJ | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

- Igram dobar tenis, ali još nisam osvojio Grand Slam titulu, rekao je jednom prilikom Daniil Medvedev.

I za sada će tako ostati. Čovjek igra dobro, nanizao je dvadeset pobjeda zaredom, osvaja turnire, ali još uvijek nema titulu s jednog od četiri velika.

U Melbourneu je izgledao stvarno dobro, do finala je izgubio samo dva seta, dva u meču s Krajinovićem.

Međutim u finalu, kada je trebao podići svoju igru, to nije napravio. Dijelom je kriv on, dijelom naravno i Đoković. Probao je, imao neke svoje šanse, lomio rekete ali nije išlo.

Na kraju je definitivno ovo finale bilo jedno od njegovih najslabijih izdanja nakon dosta vremena. 

- Bio sam u igri u prvom setu, čak sam imao i break prednosti u drugom, ali sam na kraju izgubio maksimalnim rezultatom. Nisam igrao loše, ali nisam igrao ni onako kako znam. Na neki sličan način sam dobio Rubleva, kasnije Tsitsipasa koji su također bili dobro, ali ja sam bio bolji. Ovaj put sam je Novak bio bolji od mene. Naravno da sam ja neke stvari mogao da uradim drugačije, ali nisam uspio. Zato i nisam osvojio trofej, pričao je poslije finala Medvedev. 

Svi koji su gledali finale US Opena 2019. godine se sjećaju kako je Medvedev odigrao taj meč. Vratio se nakon 0:2, skoro sve preokrenuo.

Protiv Đokovića je bilo nešto drugačije, puno slabije izdanje. Iako su mnogi očekivali puno bolje. 

- Čini mi se da sam bliži tituli jer je iskustvo za mene najvažnije. Ako nekad u budućnosti ponovo budem igrao protiv Novaka u finalu, neke stvari ću uraditi drugačije. To ne znači da ću uspjeti, ali ću probati. Kada pričamo o Novaku, Rafi i Rogeru, uvijek kažem da su jednostavno bolji od ostalih. Ne stidim se da tako kažem jer je to istina. Ovaj poraz me možda manje boli od tog na US Openu, jer sam tada imao više šansi. Ali uvijek je teško kada izgubite. Međutim, najvažnije je da znam da sam pružio svoj maksimum, dodao je Rus kojem za sada trijumf iz Londona prošle godine ostaje najveći turnir koji je osvojio u karijeri.

Kopirati
Drag cursor here to close