Khabibov otac mu oprostio

McGregor s čašom viskija u ruci poručuje: Rat se nastavlja

“Izgubili smo meč, ali smo dobili bitku. Rat se nastavlja”, napisao je McGregor uz fotografiju sebe objavljenu na Instagramu.
Sport / Ostali sportovi | 09. 10. 2018. u 17:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Conor McGregor se još jednom kratkom porukom ponovno obratio javnosti nakon što je prošlog vikenda na UFC-u 229 poražen od Khabiba Nurmagomedova u borbi za naslov prvaka lake kategorije.

“Izgubili smo meč, ali smo dobili bitku. Rat se nastavlja”, napisao je McGregor uz fotografiju sebe objavljenu na Instagramu.

Na fotografiji se vidi masnica na licu koju je zaradio u borbi s Nurmagomedovom, dok u ruci drži piće, naizgled vjerojatno svoj Proper Twelve viski kojeg je irski milijunaš nedavno pustio u prodaju, piše FightSite.hr.

“The Notorious” je ranije na Instagramu objavio još jednu fotografiju. Ova ga prikazuje u Octagonu nekoliko trenutaka prije početka borbe s Nurmagomedovom. Borac iz Dublina je uz objavu kratko poručio. “Vratit ću se.”

 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

We lost the match but won the battle. The war goes on.

Objavu dijeli Conor McGregor Official (@thenotoriousmma)

McGregor se u glavnoj borbi UFC-a 229 vratio u Octagon gotovo dvije godine nakon što je u na UFC-u 205 u New Yorku osvojio pojas lake kategorije koji mu je prije šest mjeseci oduzet zbog neaktivnosti.

U pokušaju da vrati izgubljeni naslov, slavni Irac je poražen prisiljavanjem na predaju u četvrtoj rundi dok je nikada poraženi Dagestanac Nurmagomedov došao do prve obrane naslova i 27. profesionalne pobjede.

Nakon borbe u lasvegaškoj T- Mobile Areni izbila je masovna tučnjava između timova koju je započeo Nurmagomedov kada je iskočio iz kaveza i napao McGregorovog jiu- jitsu trenera, piše FightSite.

Nurmagomedov je kasnije objasnio da se nesportski ponio zbog svih uvreda i provokacija na račun religije, nacije i obitelji koje su McGregor i njegov tim uputili u tjednima uoči borbe.

Khabibov otac oprostio McGregoru: Ostavimo to iza nas i izvucimo lekciju iz onoga što se dogodilo

Abdulmanap Nurmagomedov oprostio je Conoru McGregoru ružne poruke upućene njemu te kaže kako to treba ostaviti iza njih i okrenuti se budućnosti.

Otac Khabiba Nurmagomedova nije mogao biti s njim u Las Vegasu, a siguran je kako se incident nakon borbe ne bi dogodio da je bio tamo. A upravo je on, odnosno vrijeđanje od strane Conora McGregora, jedan od glavnih razloga onakvog ponašanja njegovog sina. Conor je više puta ružno govorio o Abdulmanapu, a Khabib to jednostavno nije primio kao da je običan trash talk. Irac je pretjerao, ali sada Nurmagomedov stariji kaže kako je sve to iza njih.

“Assalamualeikum svima. Opraštam Conoru McGregoru, ostavimo sve ovo iza nas. Sada je najvažnije napraviti analizu svega što se dogodilo te da iz toga izvučemo lekcije. Razgovarao sam sa starješinama i mudrim zemljacima i njihovo je mišljenje da trebamo ostati veliki. Nadam se kako je ovo zapravo blagoslov za nas”, napisao je Abdulmanap na svom Instagram profilu, uz fotografiju sučeljavanja svog sina i Conora McGregora.

Khabibov otac je inače njegov glavni trener kod kuće u Rusiji, no nije mu bio u kutu još niti u jednoj UFC borbi. Iz javnosti nepoznatih razloga već nekoliko godina ne uspijeva dobiti američku vizu pa čak niti onu privremenu. Činilo se kako će ovog puta to biti riješeno, no na kraju je Abdulmanap ponovno morao borbu svog sina pratiti preko ekrana.

Na kraju je on ipak shvatio kako je sve bilo rečeno u žaru trash talka, no Conor McGregor je ovog puta ipak prešao granicu. Što se tiče oprosta, svakako je lijepo čuti da se nešto tako dogodilo i da će se ova cijela situacija što prije pokušati dovesti u normalnu, za dobrobit cijelog sporta.

Kopirati
Drag cursor here to close