Vraća se u Australiju

Masi na kraju napustio i FIA-u

FIA je u priopćenju rekla da je Masi donio odluku o odlasku i povratku u Australiju kako bi bio bliže svojoj obitelji i krenuo u nove izazove.
Sport / Ostali sportovi | 13. 07. 2022. u 01:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nije dugo izdržao. Bivši direktor utrka Formule 1 Michael Masi, nakon par mjeseci je napustio Međunarodnu automobilističku federaciju (FIA). Nakon završnice prošle sezone, postalo je jasno kako Massi ne može ostati na funkciji direktora utrka, poslije serije kontroverznih odluka.

U finalnoj utrci prošle godine u Abu Dhabiju, Masi je krivo primijenio pravila, jer nije dopustio svim vozačima da pretječu sigurnosno vozilo na stazi. Dopustio je to samo vozačima koji su bili između Hamiltona i Verstappena da se vrate na svoje pozicije prije posljednjeg kruga. Verstappen je imao nove gume i lakoje prestigao Hamiltona koji se borio za rekordni osmi naslov.

Nizozemski vozač tada je osvojio svoj prvi naslov, a Masi je nakon toga ostao raditi u FIA-i do danas. FIA je u priopćenju rekla da je Masi donio odluku o odlasku i povratku u Australiju kako bi bio bliže svojoj obitelji i krenuo u nove izazove.

"U trogodišnjem periodu obnašao je dužnost FIA F1 trkaćega direktora i sigurnosnoga delegata nakon iznenadne smrti Charlieja Whitinga 2019., obavljajući brojne funkcije na profesionalan i posvećen način. FIA mu želi zahvaliti za svoju posvećenost i želi mu sve najbolje u budućnosti", stoji u saopćenju.

FIA je uoči ove sezone postavila dva trkaća direktora Nielasa Witticha i Eduarda Freitasa koja su dužnosti podijelili na dosad održanim utrkama.

Kopirati
Drag cursor here to close