Nakon tri godine

Martić u Švicarskoj do drugog turnira u karijeri

" Igrala sam prilično ujednačeno od početka do kraja meča. U polufinalu i ranijim mečevima to nisam uspijevala i imala sam razdoblja lošije igre. Sada sam ostala agresivna, nisam joj htjela dopustiti da se vrati u meč", rekla je nakon meča Petra.
Sport / Ostali sportovi | 18. 07. 2022. u 00:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dugo je čekala na svoj drugi naslov u karijeri. Skoro tri godine. Borila se, stvarala i propuštala prilike. I nije se predavala. Na kraju se trud isplatio. Nakon solidnog izdanja na Wimbledonu, Petra Martić se sjajno prebacila na zemljanu podlogu, šljaku, pa je uzela naslov u Lausannei. Nakon što je u finalu savladala Olgu Danilović kćerku košarkaša Predraga Danilovića, u dva seta 6–4, 6–2. Druga titula u karijeri za Petru nakon naslova u Istanbulu 2019. godine.

"Igrala sam prilično ujednačeno od početka do kraja meča. U polufinalu i ranijim mečevima to nisam uspijevala i imala sam razdoblja lošije igre. Sada sam ostala agresivna, nisam joj htjela dopustiti da se vrati u meč", rekla je nakon meča Petra.

Na putu do naslova hrvatska reprezentativka izgubila je samo jedan set, a pri tome je u tri meča pobjeđivala nositeljice. U prvom kolu je svladala petu nositeljicu Nuriju Parrizas-Dias (WTA 54), u četvrtfinalu nadigrala drugu nositeljicu i aktualnu olimpijsku pobjednicu Belindu Bencic (WTA 13), a u polufinalu Francuskinju Caroline Garciju (WTA 48), šestu nositeljicu protiv koje u prethodna tri dvoboja nije uspjela osvojiti ni set.

Kopirati
Drag cursor here to close