Novi izazov u karijeri

Markić debitira protiv Scampa u boksu bez rukavica

Priliku da osjeti sve draži bare knuckle boxing Emil će imati za četiri dana u O2 Areni, Londonu a protivnik će mu biti Albert Scamp iz Engleske.
Sport / Ostali sportovi | 19. 07. 2022. u 10:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Još tamo 1975. godine, Walter Hill snimio svoj prvi film "Hard Times" (1975) ili "Gvozdena pesnica" kako je isti preveden na ovim prostorima. Glavni junaci su Chaney (Charles Bronson) i Speed (James Coburn). Chaney je ulični fighter koji se tuče za novac u napuštenim fabrikama, po lučkim dokovima i ostalim ilegalnim borilištima dok je Speed njegov menadžer, inače nepopravljivi kockar.

Ono što je ovdje najvažnije jeste da se Chaney sa svojim protivnicima bori bez rukavaca. Puno godina kasnije će i taj boks, bez rukavica danas poznatiji kao bare knuckle boxing će postati nešto sasvim normalno u svijetu borilačkih vještina. Povijest borilačkih sportova kaže kako je osnovna pravila na površinu izbacio goloruki šakač Jack Broughton još 1743. godine. Kasnije će se ona modificirati da bi smo dobili ono što imamo danas kao bare knuckle boxing koji je nekako ozvaničen ako se to može tako napisati 2. lipnja 2018.godine kao prvi zakonski priznat sportski događaj boksanja bez rukavica od 1889.

U Velikoj Britaniji je jako popularan gdje imamo BKB, UBADD, UBKB ili Rogue Elite organizacije koje su zadužene za različite evente koje donose okršaje u bare knuckle boxingu. Upravo je prije određenog vremena mostarski boksač Emil Markić potpisao ugovor sa jednom takvom organizacijom na tri godine uz sporazum da može još uvijek nastupati i kao boksač.

Priliku da osjeti sve draži bare knuckle boxing Emil će imati za četiri dana u O2 Areni, Londonu a protivnik će mu biti Albert Scamp iz Engleske. Kao prfi boksač Emil je odradio do sada u karijeri 36 borbi u kojima je ostvario 33 pobjede i tri poraza.

Kopirati
Drag cursor here to close