Wimbledon

Marin Čilić protiv Novaka Đokovića u četvrtfinalu Wimbledona!

Sport / Ostali sportovi | 30. 06. 2014. u 16:43 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić plasirao se u svoje prvo četvrtfinale Wimbledona pobjedom nad Francuzem Jeremyem Chardyem s 7:6 (8), 6:4, 6:4 za dva sata i 16 minuta igre.

Međugorac je nastavio s fantastičnim igrama u ovogodišnjem Wimbledonu, a ponovio je igru s kojom je također u tri seta prije dva dana izbacio šestog igrača svijeta Čeha Thomasa Berdycha.

Chardy (42. na ATP listi) je pružao veliki otpor samo u prvom setu, koji je bio prekinut zbog kiše, a u "tie-breaku" je Čilić nakon velike borbe slavio s 10-8. U drugom setu je Čilić napravio break za 2-1 i to je bilo dovoljno za dobitak seta, a i u trećem setu je Međugorcu bio dovoljan jedno oduzimanje servisa.

Čiliću je ovo prvi puta u karijeri da je u četvrtfinalu Wimbledona, a iz trećeg pokušaja mu je konačno uspjelo proći osminu finala. Prvi put u osmini finala je igrao 2008., no izgubio je od Francuza Arnauda Clementa, a preklani je izgubio od Britanca Andyja Murraya.

U četvrtfinalu ga čeka Novak Đoković koji je s 3:0 porazio Francuza Jo-Wilfrieda Tsonge. S Đokovićem ima katastrofalan omjer 0-9, ali nikad nisu igrali na travi.

Kopirati
Drag cursor here to close