Davis Cup

Marin Čilić donio Hrvatskoj prolaz

Sport / Ostali sportovi | 06. 04. 2014. u 17:34 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatska muška teniska reprezentacija igrat će u rujnu kvalifikacijski susret za povratak u Svjetsku skupinu Davis Cupa nakon što je u susretu 2. kola Skupine I Euroafričke zone u Varšavi svladala Poljsku.

Odlučujući treći bod za Hrvatsku osigurao je Marin Čilić koji je svladao Jerzyja Janowicza sa 3-6, 6-7 (5), 6-4, 6-1, 6-3 nakon nešto više od tri i pol sata igre.

Pobjedom Čilića protiv Janowicza Hrvatska je povela s nedostižnih 3-1, pa peti dvoboj u kojem su trebali igrati Borna Ćorić i Michal Przysiezny nije niti igran.

"Danas je Janowicz igrao fenomenalno na početku i meni je stvarno bilo teško ući u retern i pronaći pravi način za vraćanje servisa. U drugom setu sam propustio 5-1 u 'tie-breaku', ali stvarno mislim da nije bilo previše mojih pogrešaka, već je on odigrao odlično. No, uz veliku podršku čitave ekipe uspio sam preokrenuti meč. Puno mi je pomogao i izbornik koji mi je u ključnim trenucima davao prave savjete. Nakon briljatnog retern-gema kojim sam dobio treći set sve je otišlo na moju stranu i u tim je trenucima on bio potpuno raspadnut", komentirao je dvoboj Čilić, koji se osvrnuo i na subotnju igru parova u kojoj su Marin Draganja i Mate Pavić izgubili od renomiranog poljskog para Fyrstenberg/Matkowski.

"Znali smo da Poljaci imaju odličan par koji je jučer odigrao vrhunski meč. No, mi smo ponosni na naš par koji je prvi put igrao zajedno u Davis Cupu i pokazao kako ima sjajnu budućnost".

Kopirati
Drag cursor here to close