Čeka Nadala ili Dimitrova

Marin Čilić do renkinga karijere i polufinala Masters 1000 turnira u Šangaju

Ova pobjeda će Čiliću donijeti i najbolji plasman na pojedinačnoj ATP ljestvici u karijeri, na kojoj će u ponedjeljak biti četvrti tenisač svijeta
Sport / Ostali sportovi | 13. 10. 2017. u 09:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Po prvi put u Šangaju, a treći put u karijeri na turnirima Masters 1000 serije najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić probio se do polufinala, nakon što je u petak ujutro po našem vremenu u četvrtfinalnom dvoboju šangajskog Mastersa svladao 25. igrača svijeta, Španjolca Alberta Ramos-Vinolasa sa 6:3, 6:4 za 81 minutu igre.

Bila je to četvrta Marinova pobjeda nad ljevorukim Španjolcem u njihovom šestom međusobnom dvoboju, kojom je uzvratio Ramos-Vinolasu za ovogodišnji četvrtfinalni poraz na turniru u Monte Carlu, kao i na turniru u Šangaju prije šest godina.

Osim što ga je ta pobjeda po prvi puta u ovoj sezoni dovela do polufinala na turnirima iz Masters 1000 serije, ona će Marinu donijeti i najbolji plasman na pojedinačnoj ATP ljestvici u karijeri, na kojoj će u ponedjeljak biti četvrti tenisač svijeta.

Čilić je postao i najuspješniji hrvatski tenisač po zaradama. U dosadašnjoj karijeri prešao 20 granicu od milijuna dolara (20,020.667) te iza sebe ostavio Ivaniševića koji je od turnira zaradio 19,878.007 dolara. Treći je Ivan Ljubičić s 10,181.121 te Ivo Karlović s 8,757.599 dolara.

Čilić će u subotnjem polufinalu, svom prvom na šangajskom Mastersu, za suparnika boljeg iz dvoboja prvog tenisača svijeta Rafaela Nadala i Bugarina Grigora Dimitrova.

Marin protiv Nadala ima jednu pobjedu iz pet dvoboja, ostvarenu 2009. godine u polufinalu turnira u Pekingu, dok protiv Dimitrova vodi 3-1. Posljednju pobjedu nad bugarskim tenisačem ostvario je prošle godine u polufinalu turnira u Cincinnatiju, gdje je osvojio svoj jedini naslov na turnirima iz Masters 1000 serije.

Kopirati
Drag cursor here to close