Grand Prix Croatia

Marin Brkić zlatni, Neretvi pet medalja

Sport / Ostali sportovi | 21. 01. 2013. u 19:41 S.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Samoboru je održan 22. po redu tradicionalni karate turnir Grand Prix Croatia.

Iako je održavanje turnira zbog snježnih nanosa bilo upitno,Grand Prix Croatia je potvrdio da je jedan od najjačih takvih turnira u ovom dijelu Europe.

U oba dana je na natjecanju sudjelovalo 1428 sportaša iz čak 19 zemalja Hrvatske, Mađarske, Slovačke, Bugarske, Srbije, Italije, BiH, Makedonije, Slovenije, Izraela, Njemačke, Belgije, Danske, Češke, Škotske, Austrije i Ukrajine, Albanije i Grčke.

Cilj organizatora turnira da se najboljim karatašima ove regije osiguraju kvalitetni kontrolni mečevi u potpunosti je uspio, a kadetima, juniorima i mlađim seniorima bila je to odlična provjera forme pred Europsko prvenstvo koje će se održati u Turskoj (Konya) od 8. do 10. veljače 2013. godine.

U tako snažnoj konkurenciji nastupili su karataši Sveučilišnog karate kluba Neretva iz Mostara koji su osvojili pet odličja.

Zlatom se okitio Marin Brkić koji je bio najbolji u konkurenciji kadeta (do 57 kg). Ivona Ćavar je bila srebrna u konkurenciji juniorki (+59 kg)

Brončane medalje u osvojili su Veselko Brkić (-63), Matea-Noah Medić (-47) i Goran Hrkać (-52).

Inače, Grand Prix je u konkurenciji seniora u otvorenoj kategoriji osvojio Grk George Tzanos koji je pored pehara dobio novčanu nagradu od 2.000 eura.

Kopirati
Drag cursor here to close