Transfer karijere

Marija Aleksić nova igračica Beşiktaşa

Marija Aleksić (25) ove godine osvajačica duple krune sa Sarajevom, a prethodnih godina dvije titule i tri Kupa s Ferencvarošom, prihvatila je između više opcija ponudu slavnog Beşiktaşa.
Sport / Ostali sportovi | 26. 07. 2023. u 18:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jedna od vođa reprezentacije BH u ženskom nogometu i već duži niz godina igračica bez koje se ne može zamisliti tim Samire Hurem potpisala je ugovor s turskim velikanom.

Marija Aleksić (25) ove godine osvajačica duple krune sa Sarajevom, a prethodnih godina dvije titule i tri Kupa s Ferencvarošom, prihvatila je između više opcija ponudu slavnog Beşiktaşa.

"Prije svega želim da se zahvalim svojoj porodici i najvoljenijim ljudima na nesebičnoj podršci u mojoj cijeloj karijeri, izbornici Samiri Hurem, kondicijskom treneru Srđanu Janjaninu, obitelji SFK Sarajevo na prethodnih pola godine, kao i mom menadžeru Darku Mariću uz kojeg je sve ovo ostvareno. Beşiktaş je veliki klub s ambicijama koje se poklapaju s mojim osobnom tako da sam se odlučila da zajedno pišemo povijest u Turskoj", zadovoljna je alfa i omega reprezentacije Marija Aleksić.

Zašto si se opredjelila baš za Tursku, znamo da je bilo više ponuda za tebe i iz zapadnoeuropskih zemalja?

"Uvijek me je privlačila Turska a posebno grad Istanbul. Kultura i povijest tog grada su više nego zadivljujući i nadala sam se da ću nekad imati prilike da istražim sve ljepote grada na Bosforu. Ove godine su počela ozbiljna ulaganja u ženski nogomet i sigurna sam da će kvalitetu lige s obzirom na strankinje koje su došle u više klubova biti na nivou najboljih europskih liga. Smatram da je baš sada revolucionarni trenutak što se tiče nogometa i željela sam da budem dio istog", sigurna je u svoj izbor popularna Mare.

FOto: Beşiktaş JK / Marija Aleksić nova igračica Beşiktaşa

Bešiktaš za razliku od svojih najvećih rivala Galatasaraya i Fenerbahčea ima već dvije titule prvaka Turske. Tek u posljednjih par godina svi ovi velikani su oformili i svoje ženske nogometne timove.

"Tako je, svi će željeti titulu u narednoj sezoni. Ima više kandidata za najviše plasman a ciljevi Bešiktaša su svakako najveći. Videla sam da se sve ekipe pojačavaju s reprezentativkama iz cijelog svijeta što obećava da će natjecanje biti vrlo interesantno. Trudit ću se da dam svoj maksimalni doprinos dobrim igrama i da na najbolji način prezentiram bh. nogomet", rekla je Aleksić.

Kopirati
Drag cursor here to close