Australian open

Lučić-Baroni: Neću odustati, idem dalje s novim zavojima

Sport / Ostali sportovi | 23. 01. 2017. u 09:29 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mirjana Lučić-Baroni nije mogla zadržati sreću nakon fantastične pobjede i njezinog prvog Grand Slam četvrtfinala od Wimbledona 1999. godine.

Tridesetčetverogodišnja Hrvatica, koja je 1998. u paru s Martinom Hingis osvojila Australian Open sa samo 15 godina, konačno je dobila zadovoljštinu, piše HRT.

“Jedan od mojih snova dok sam igrala na Challengerima bio je taj da se za nekoliko godina ponovno nađem u drugom tjednu Grand Slama. To sam rekla samo sebi, ali ne i s nekim velikim samopouzdanjem”, priznala je Mirjana, koja je prekinula karijeru u mladim danima zbog obiteljskog nasilja, a vratila se tenisu 2008. godine.

“Maknite od sebe svakog tko vam govori da nešto ne možete uraditi, samo krenite i radite to sa srcem”, rekla je, dodavši: “Ja sam tvrd orah, radit ću bez pauze i učiniti što god je potrebno da bih došla do onoga što želim. Ne mogu vam opisati zadovoljstvo koje sad osjećam. Nevjerojatno, toliko sam radila za ovo, nadam se da se neće pojaviti netko i uštipnuti me, da ispadne da sve ovo sanjam.”

Među osam najboljih ušla je unatoč problemima s nogom, ali odustati neće.

“Nema šanse da odustanem, svaki dan kad zaigram skupim neku sitnu ozljedu, ali nema šanse da odustanem. Imat ću nekoliko novih zavoja za sljedeći meč, ali nastavit ću igrati.”

“Blagoslovljena sam, stvarno. Imala sam teške trenutke, ali blagoslovljena sam sa svojom obitelji”, zaključila je Lučić-Baroni, koju su u mladosti upravo obiteljski problemi odvojili od tenisa i stajali je gotovo sigurno fantastične karijere.

Kopirati
Drag cursor here to close