Zbog 7 žutih kartona

London 2012: Španjolci pred kaznom FIFA-e

Sport / Ostali sportovi | 30. 07. 2012. u 14:40 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometna reprezentacija Španjolske mogla bi biti kažnjena zbog lošeg ponašanja njenih igrača na Olimpijskim igrama u Velikoj Britaniji.

Sedam španjolskih nogometaša, uključujući i zvijezdu tima Juana Matu, dobilo je žute kartone u porazu 1:0 protiv Hondurasa, u meču koji je odigran u Newcasteleu, zbog čega bi ih mogla kazniti Disciplinska komisija Svjetske nogometne federacije (FIFA).

Španjolci, koji su prije početka Olimpijskih igara favoriti natjecanja, nakon tog poraza izgubili su sve šanse da prođu u drugu fazu natjecanja.

U poluvremenu utakmice u Newcastleu, pojedini španjolski igrači sukobili su se u tunelu sa sucem Juanom Sotom iz Venecuele zbog toga što su smatrali da je neopravdano propustio da dosudi penal u njihovu korist.

Prema pravilima FIFA-e, tim se kažnjava ukoliko najmanje pet igrača dobije žute kartone na jednoj utakmici, a kazna se može uvećati ukoliko igrači prijete ili zastrašuju dožnosnike utakmice.

Kažnjena će, vjerovatno, biti i ekipa Hondurasa jer su njeni reprezentativci dobili šest žutih kartona na meču protiv Španjolske.

Kopirati
Drag cursor here to close