LJOF

Ljubuški Outdoor festival od 25. do 28. svibnja: Prijave u tijeku

U četvrtak, 25. svibnja, u 20 sati u dvorani Kulturnog centra Ljubuški bit će otvaranje festivala i outdoor tribina s vrlo zanimljivim gostima koji se bave aktivnim turizmom u regiji.
Sport / Ostali sportovi | 08. 05. 2023. u 12:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prijave za Ljubuški Outdoor Festival (LJOF), jedan od najvećih regionalnih outdoor festivala, koji počinje 25. i traje do 28. svibnja, traju još dva dana, a discipline na koje se može prijaviti su: biciklizam, trčanje i paragliding.

Natjecatelji koji se prijave putem web stranice na jedno od natjecanja u programu festivala i uplate kotizaciju od 30 KM u svom startnom paketu će dobiti službenu majicu festivala, nagrade sponzora, besplatan posjet vodopadu Kravici i muzeju na Humcu, besplatan obrok na festivalu i finišersku medalju na kraju svoje utrke, navodi se u priopćenju organizatora.

U četvrtak, 25. svibnja, u 20 sati u dvorani Kulturnog centra Ljubuški bit će otvaranje festivala i outdoor tribina s vrlo zanimljivim gostima koji se bave aktivnim turizmom u regiji.

''Memorijalna utrka kajacima profesor Žarko Bilić'' na rijeci Trebižat uz nasip ''Bajer'' počinje u petak u 12 sati, a nakon utrke slijedi humanitarni spust kajacima od Čeveljuše do vodopada Kravica gdje se prikupljaju sredstva za Udrugu roditelja djece s posebnim potrebama ''DUGA''.

Outdoor sajam počinje u petak kod vodopada Kravica sa zanimljivim radionicama iz svijeta sportskog penjanja, vodenih sportova, paraglidinga, speleologije, biciklizma itd. i traje tri dana festivala.

Dječje utrke do 1 km u biciklizmu i trčanju počinju u petak u 17 sati kod vodopada Kravica, sudjelovanje je besplatno, a djeca će dobiti poklon paket sponzora kao i medalju za sudjelovanje.

Također, u petak u večernjim terminima, na platou iznad Kravice nastupaju bendovi glazbene škole Ljubuški te dobro poznati bend Psihomodo Pop iz Zagreba.

Nadalje, u subotu od 9 sati počinje paragliding natjecanje u preciznom slijetanju ''Kosača'' te u popodnevnim satima dvije trkačke discipline: polumaraton ''Dva slapa'' i ljubuška desetka ''Scunasticus''.

Nakon trkačkih disciplina svi posjetitelji festivala moći će uživati u nastupa Željka Bebeka i njegovog benda, također na platou iznad Kravice.

U nedjelju svi koji se prijave imati će priliku u jutarnjim satima krenuti s planinarskim vodičima prema najvećem vrhu u Ljubuškom – Vrlosinj 956 metara nadmorske visine.

Nedjelja je također rezervirana za biciklističke utrke ''STIPE'' i  ''MARA'', a koje polaze s vodopada Koćuša malo prije podneva.

Svi posjetitelji festivala, čiji je glavni partner Džajić Commerce, moći će uživati u zanimljivim sadržajima koje nudi outdoor sajam, u zanimljivim natjecanjima i glazbenim poslasticama.

Organizatori trećeg izdanja LJOF-a su JP ''Parkovi Ljubuški'' d.o.o., Grad Ljubuški, Turistička zajednica Grada Ljubuškoga, Biciklistički klub ''Ljubuški'', Paragliding klub ''Ljubuški'', Hrvatski atletski klub ''Ljubuški'', GSS Ljubuški, Foto klub ''Fokus'' i Udruga ''Trebižat'' Ljubuški.

Prijave traju do 10. svibnja 2023. a više informacija pronađite na službenoj web stranici www.ljof.ba.

Kopirati
Drag cursor here to close