Trčanje

Ljubušaci osvojili Atenu

Maratonsku dionicu su uspješno otrčali Željko Madžar, Samir Sadiković, Ante Tomić, Marko Tomić i Monika Vištica, a utrku na 10 km Nikola Leko, Tea Čepo i Marijan Luburić.
Sport / Ostali sportovi | 17. 11. 2022. u 16:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Proteklog vikenda ekipa iz Ljubuškog je uspješno sudjelovala na 39 autetičnom Atenskom maratonu.

Maratonsku dionicu su uspješno otrčali Željko Madžar, Samir Sadiković, Ante Tomić, Marko Tomić i Monika Vištica, a utrku na 10 km Nikola Leko, Tea Čepo i Marijan Luburić.

''Organizacija 39. autentičnog Maratona je bila na odličnom nivou i zaista impresivno izgleda vidjeti toliki broj trkača okupljenih na jednom mjestu jer za svakog trkača Atenski maraton je kao finale svjetskog prvenstva u nogometu a Ljubuški je imao čak pet sudionika koji su uspješno završili maraton što jako puno znači za naš mali grad'', naveli su ljubuški trkači na LJOF web stranici.

''Start maratona je bio u nedjelju 13.11.2022. u 9 sati na Maratonskom polju kada je startalo preko 16 000 trkača. Inače maratonska staza je dosta zahtjevna i iscrpljujuća jer ima dosta uspona i padova uz dosta visoku temperaturu od 25 stupnjeva.

Prvih 15 km staze čini blagi spust nakon čega slijedi lagani uspon do 32 kilometra staze, zatim slijedi 3 do 4 kilometra ravnog dijela gdje se ulazi u sam grad Atenu i prolazi starim antičkim dijelom prema čuvenom antičkom olimpijskom stadionu Panathenaic gdje su održane prve moderne olimpijske igre u ljeto 1896. godine.

Ulazak u stadion koji ima oblik potkove i kapacitet od 80 000 mjesta je uistinu spektakularan. Fascinantno je vidjeti ulazak tolikog broja trkača na stadion. Dan prije maratona održana je i utrka od 10 km ulicama Atene gdje smo imali tri sudionika iz Ljubuškog koji su uspješno završili svoju utrku'', dodali su.

I na kraju što reći nego da su Ljubušaci uistinu osvojili Atenu istrčavši ovaj drevni maraton.

Kopirati
Drag cursor here to close