Nije vrijeme za oproštaj

Ljubičić: Federer želi još igrati

"Ima 40 godina i ne oporavlja se tako brzo kao prije. On želi još uvijek igrati i sigurno se neće povući odjednom. Rogera ćemo moći ponovo vidjeti sljedeće godine", kaže popularni Ljubo.
Sport / Ostali sportovi | 17. 11. 2021. u 11:16 Feđa Ibrulj

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Doha, Geneva, Roland Garros, Halle i Wimbledon su bili turnir na kojima je ove godine igrao Roger Federer. Onih 0:6 u trećem setu četvrtfinala protiv Hurkacza su bili njegovi posljednji gemovi, barem za sada. Krenule se operacije, procesi oporavka, s 40 to ide puno sporije, teže. Ništa neočekivano. Međutim Roger još uvijek nije zvanično podvukao crtu. Sada je izjavio kako sigurno neće igrati na Australian Openu u siječnju, te da je malo vjerojatno da će se vratiti turnirima prije sredine sljedeće godine.

Švicarac je ujedno napomenuo da bi bio vrlo iznenađen kad bi mogao igrati u Wimbledonu, Grand Slam turniru kojeg je osvojio rekordnih osam puta, a posljednji naslov ostvario je 2017. godine. Federer je dodao da bi u siječnju mogao početi s trčanjem, a u ožujku ili travnju s treninzima na teniskom terenu. Wimbledon bi se trebao igrati krajem lipnja, a do tada je jednostavno nemoguće da dosegne natjecateljsku formu.

"Moj život se neće urušiti ako više ne budem igrao u finalu Grand Slam turnira. No, vjerujem da ću se vratiti, ja vjerujem u takva čuda", zaključio je Federer suočen s pitanjem znači li ovo i konačan kraj njegove fascinantne karijere.

Njegov trener Ivan Ljubičić je novinarima "Sky Sportsa" objasnio kako će se Roger sigurno vratiti na teren. Pitanje je samo u kojem trenutku

"Ima 40 godina i ne oporavlja se tako brzo kao prije. On želi još uvijek igrati i sigurno se neće povući odjednom. Rogera ćemo moći ponovo vidjeti sljedeće godine. Ne znam kada točno, ali on je na rehabilitaciji. Sporo se oporavlja, ne žuri se", poručio je Ljubičić.

Kopirati
Drag cursor here to close