Veliki napredak

Lejla Tanović među prvih 20 biciklistkinja svijeta

Nakon zadnjeg upisa bodova bh. biciklistkinja zauzela je 14. mjesto na UCI ranking listi, odnosno napredak od 38 pozicija.
Sport / Ostali sportovi | 28. 10. 2020. u 11:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bh najbolja biciklistkinja i četverostruka balkanska prvakinja Lejla Tanović zabilježa ja napredak karijere kada je u pitanju UCI ranking lista.

Nakon zadnjeg upisa bodova bh. biciklistkinja zauzela je 14. mjesto na UCI ranking listi, odnosno napredak od 38 pozicija.

Plasman među prvih 20 na svijetu je jedan od najboljih sportskih rezultata naše države i uspjeh karijere bh natjecateljice. Plasman karijere došao je nakon sjajnog odvoženog Svjetskog prvenstva u Turskoj na kojem je Tanović zauzela 8. mjesto i osvojila nova 72 UCI boda.

''Plasman na 14. mjesto na UCI Svjetskoj maraton ranking listi je kruna ove sezone u kojoj je Lejla ostvarila zaista sjajne rezultate. Na početku sezone postavili smo visoke ciljeve a jedan od njih je bio plasman u prvih 20 na UCI listi kao i prvih 10 na Svjetskom prvenstvu. Da se Lejla nalazi u zaista vrhunskoj formi pokazala je utrka na samom početku sezone, kada je u veljači zajedno sa najboljom španjolskom natjecateljicom Rocio Del Alba osvojila 2. mjesto na etapnoj utrci Costa Blanca. Sada slijedi veoma kratka pauza u kojoj ćemo analizirati urađeno i početi sa pripremama za narednu sezonu u kojoj je cilj osvajanje medalje sa velikog prvenstva“, rekao je za kraj izbornik reprezentacije Amar Njemčević.

Utrka Svjetskog prvenstva bilo je posljednje natjecanje za Lejlu Tanović u ovoj sezoni u kojoj je također osvojila Premijer ligu BiH i državna prvenstva u disciplinama XCO i maraton, priopćeno je iz MTB reprezentacije BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close