Nakon uvreda na nacionalnoj osnovi

Legendarni Mirko Vičević napušta Zvezdu

Vičević je sa velikim ambicijama i entizijazmom krenuo put Beograda, ali je priča trajala poprilično kratko. Za trenera koji je kao igrač bio jedan od najboljih u svijetu.
Sport / Ostali sportovi | 10. 02. 2022. u 10:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Crnogorski vaterpolski trener Mirko Vičević odlazi iz VK Crvena zvezde; vulgarne uvrede na nacionalnoj osnovi Vičević više nije želio trpiti te je odlučio napustiti beogradski klub. Na ovaj potez se odlučio nakon posljednje utakmice Zvezde u Ligi prvaka i remija protiv Steaua koji je stigao kao posljedica posljednjih dešavanja oko kluba.

Vičević je sa velikim ambicijama i entizijazmom krenuo put Beograda, ali je priča trajala poprilično kratko. Za trenera koji je kao igrač bio jedan od najboljih u svijetu.

Mirko je sa reprezentacijom Jugoslavije osvojio zlato u Seulu, zatim je dodao još dva kao svjetski prvak 1986. i 1991. godine. Tu su i FINA Kup, Igre dobre volje u Seattleu, sve zaokruženo naslovom europskog prvaka u Ateni 1991. godine. Na klupskom planu, Mirko je bio prvak Jugoslavije s Kotorom i Jadranom iz Splita, najbolji u Italiji sa Savonom i Bresciom. Tri puta je Kup LEN-a uzimao kao igrač, jednom kao trener. Kruna karijere je stigla kada je Mirko uvršten u floridsku Kući slavnih vodenih sportova.

Možda je ipak navijačima Zvezde najviše zasmetala činjenica da je Mirko politički aktivan kao gradski zastupnik Demokratske partije socijalista (stranka Mila Đukanovića), dok je jedno vrijeme bio predsjednik Hrvatskog građanskog društva.

Kao igrač je prošao nešto slično u vrijeme kada se bivša država raspadala, Mirko je nakon razgovora sa članovima svoje obitelji, odlučio da igra za Jugoslaviju kao Hrvat i bio jedan od najboljih Europskom prvenstvu u Ateni 1991. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close