Posljednja borba?

Legendarni Fedor se vraća u oktagon

Emelianenko je potpisao ugovor za još jednu borbu nakon što je u svojoj karijeri koja traje već 21 godinu odradio 46 mečeva.
Sport / Ostali sportovi | 22. 10. 2021. u 17:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Fedor Emelianenko

Legendarni ruski MMA borac Fedor Emelianenko ponovno će se boriti u oktagonu, a borba na Bellatorovom događaju u Moskvi bi mu mogla biti i posljednja u blistavoj karijeri.

Emelianenko je potpisao ugovor za još jednu borbu nakon što je u svojoj karijeri koja traje već 21 godinu odradio 46 mečeva.

Rus je kazao da bi mu okršaj s Timom Johnsonom mogao biti i posljednji u karijeri, no da još uvijek nije umoran od borbi.

"MMA je posao u kojem najvišem uživam. Nikad se ne umorim od medijskih događaja, smatram ih potrebnim za biznis borilačkih sportova tako da sam se navikao. Što se tiče borbi članova moje obitelji i prijatelja na istom eventu, to može biti teško. Važno je da se fokusiram na svoju borbu i da me ostale ne zaokupljaju", izjavio je Fedor.

Mnogi fanovi su očekivali lakšeg protivnika od Johnsona koji ima omjer 17-7 i drugi je na ranking listi teške kategorije iza privremenog prvaka Valentina Moldavskog. Čini se da Fedor ide na spektakularan kraj karijere te da želi još jednu šansu za titulu.

"Ako me Fedor pobijedi, to definitivno neće biti njegova posljednja borba. Ako uspije, imat će šansu da se bori za pojas", kazao je Johnson.

Predsjednik organizacije Bellator Scott Coker je rekao da su Fedoru (36-6-1) ponuđene lakše borbe, ali da je on želio visoko rangiranog protivnika.

"Imali smo listu od 20 ljudi koji su se željeli boriti s njim, svi to žele. Mogao je izabrati lakšeg protivnika, nekoga tko nije visoko rangiran, nekoga iz stare garde, ali se želi boriti na visokom nivou i zbog toga je izabrao Tima", dodao je Coker.

Borilački spektakl Bellator 269 je zakazan za subotu u VTB Areni, prenosi Klix.

Kopirati
Drag cursor here to close