Putnica na Olimpijske igre

Lanu u Mostaru dočekali prijatelji i rodbina

Rodbina i prijatelji Lane Pudar iz Kluba vodenih sportova Orka danas su upriličili prigodnu svečanost dočeka ove mlade mostarske plivačice.
Sport / Ostali sportovi | 14. 03. 2021. u 17:46 Anadolija Agencija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kolege iz Plivačkog kluba Orka iz Mostara danas su za Lanu Pudar, najbolju bh. plivačicu i predstavnicu Bosne i Hercegovine na predstojećim Olimpijskim igrama u Tokiju, po povratku iz Beograda priredili doček ispred mostarske Vijećnice.

Mlada plivačica kojoj predviđaju veliku karijeru nije mogla skriti emocije, kao ni predstavnici kluba čije boje brani.

''Teško je opisati riječima ovaj osjećaj. Sretna sam i zadovoljna, i zaista hvala svima koji su me sačekali i priredili mi ovakav doček. Na meni je da nastavim trenirati, budem uporna, radim i trudim se, te da na Olimpijadi isplivam što bolji rezultat'', kazala je 15-godišnja Pudar, koja je tijekom vikenda na Otvorenom prvenstvu Srbije isplivala A normu za Olimpijske igre u Tokiju u disciplini 100 metara delfin.

Predsjednik PK Orka Damir Đedović rekao je da će u klubu učiniti sve da mlada plivačica i na Olimpijskim igrama ostvari što bolji rezultat.

''Nismo sasvim sigurno još ni svjesni šta je ona uspjela u Beogradu. Nemam riječi. Očekivali normu jesmo, ali rezultat kojim je to postigla je vrijedan divljenja i poštovanja. To je drugi rezultat u svijetu ove godine za seniorke, a ona je djevojčica od 15 godina'', istaknuo je Đedović.

Poručio je i predstavnicima vlasti u Mostaru, Hercegovačko-neretvanskom kantonu i državi da je za dalje velike stvari potreban adekvatan bazen, koji Mostar danas nema. 

Foto: Bljesak.info / Lanu u Mostaru dočekali prijatelji i rodbina

Rezultat Pudar iz Beograda 57,37 sekundi vrijeme je srebrne medalje sa posljednjeg Seniorskog europskog prvenstva održanog u Glasgowu. Vrijeme je to i finala Olimpijskih igara u Rio de Janeiru.

Ovaj rezultat koji je bh. plivačici donio 904 FINA boda ujedno je i uvjerljivo najbolji u povijesti bh. plivanja. Lana Pudar mogla bi biti najmlađa sudionica Olimpijskih igara Tokiju.

Pudar je prva bh. plivačica koja je isplivala A olimpijsku normu. Rezultat 57,37 sekundi drugi je najbolji na svijetu u ovoj godini, a brža od bh. plivačice je samo svjetska rekorderka i osvajačica zlatne medalje sa posljednjih Olimpijskih igara Sarah Sjostrom, i to za svega tri stotinke.

Kopirati
Drag cursor here to close