Sarajevo

Lana Pudar dobila stan u povoljan najam

Mlada plivačica iz Mostara, višestruka osvajačica medalja na prestižnim svjetskim i europskim takmičenjima, zakupit će ovaj stan po povoljnim uvjetima…
Sport / Ostali sportovi | 27. 06. 2023. u 14:03 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Općinsko vijeće Centar je na današnjoj sjednici, na prijedlog Komisije za poslove iz stambene oblasti, dodijelilo u zakup stan najboljoj bosanskohercegovačkoj plivačici Lani Pudar.

Kako je priopćeno, mlada plivačica iz Mostara, višestruka osvajačica medalja na prestižnim svjetskim i europskim takmičenjima, zakupit će ovaj stan po povoljnim uvjetima, kako bi mogla nastaviti s pripremama na najvišoj razini, ali i svim ostalim trenažnim aktivnostima na sarajevskom olimpijskom bazenu.

''Ovo je samo jedan od načina na koji podržavamo vrhunske sportaše Bosne i Hercegovine'', istaknuo je, nakon usvajanja ove odluke Vijeća, predsjedavajući ovog predstavničkog tijela Sejad Đozo.

Podsjetimo, i rodni je Mostar plivačici dodijeli stan. Iako je mostarski gradonačelnik Mario Kordić tijekom dočeka uručio ključeve nakon osvojenog zlata na europskom prvenstvu.

No, iako je ključ stana uručen Pudar prilikom povratka s prvenstva, odluku je moglo donijeti samo Vijeće.

''Gradonačelnik nije taj koji može dati i pokloniti stan, ali može to najaviti i to je tad i najavljeno kao jedna gesta njezinom međunarodnom uspjehu. Sada radimo tu proceduru da završimo tu priču tako da nema tu ništa posebno'', rekao je Kordić nakon što je povučeno pitanje da to ne može biti učinjeno bez Gradskog vijeća.

Potom je mostarskoj plivačici, čiji tim otvoreno kritizira grad zbog sporosti u gradnji olimpijskog bazena, uručen drugi stan.

Kopirati
Drag cursor here to close