Bila je blizu medalje

Lana peta u finalu na 200 metara leptir

Lana je držala visoki ritam, srebro u rukama nakon 150 metara. U samo završnici, iskustvo Dankinje Bach i Italijanke Bianchi dolazi do izražaja pa se Lana Pudara našla na petom mjestu sa krajnjih 2:05:89.
Sport / Ostali sportovi | 04. 11. 2021. u 16:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U jednom trenutku je izgledala sjajno. Nakon pedeset metara Lana je bila vodeća sa 27.24. Ništa se nije promijenilo niti nakon okreta na 100 metara, opet je plivačica iz BiH predvodila društvo s 58:29, ispred Ilarie Bianchi i Svetlane Chimrove. Međutim, kako je utrka odmicala, Helena Rosendahl Bach i Chimrova plivale sve brže. Lana je držala visoki ritam, srebro u rukama nakon 150 metara. U samo završnici, iskustvo Dankinje Bach i Italijanke Bianchi dolazi do izražaja pa se Lana Pudara našla na petom mjestu sa krajnjih 2:05:89. 

Chimrova je osvojila zlato u vremenu pobjednice 2:04:97. Dankinja Bach je zaostala malih  pet stotinki, dok je Ilaria Banchi završila treća sa svojih 2:05:43. 

Po onome što smo vidjeli do sada na kraćim dionicima, 50 i 100 metara leptir, Lana ima svoje adute za još bolji rezultat. Za Lanu nema predaha na ovom prvenstvu u Kazanju, već sutra su na rasporedu kvalifikacije na 100 metara leptir, u njenoj skupini ima vrijeme koje bi trebalo biti dovoljno za još jedno polufinale. 

Bez obzira što se dogodilo u nastavku plivačkih takmičenja i ovaj rezultat koji je ostvarila Lana Pudar danas je sjajan. 

Kopirati
Drag cursor here to close