Borio se do zadnjeg trenutka

Kyrgios: Strašno sam razočaran

"Strašno sam razočaran. Prošle godine sam ovdje igrao svoj najbolji tenis u karijeri, osvojio naslov u parovima, nije bilo lako odustati. Bio sam jedan od favorita. To je život", rekao je na presici Nick Kyrgios.
Sport / Ostali sportovi | 16. 01. 2023. u 12:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nick Kyrgios je šokirao domaće navijače. Sve one koji su vjerovali da bi nešto mogao napraviti na ovogodišnjem Australian Openu.
Šokirao ih je i prije izlaska na teren - odustajanjem. Problemi su s koljenom, uskoro će i na operaciju. Kyrgios je objasnio da ima
parameniskalnu cistu koja mu raste u lijevom meniskusu, što je rezultat male pukotine u njegovom lateralnom meniskusu.

"Strašno sam razočaran. Prošle godine sam ovdje igrao svoj najbolji tenis u karijeri, osvojio naslov u parovima, nije bilo lako odustati. Bio sam jedan od favorita. To je život. Ozljede su dio sporta. Znam da ću se vratiti nakon operacije i igrati svoj najbolji tenis. Sve što mogu uraditi u ovom trenutku je gledati prema naprijed, učiniti sve što mogu i vratiti se na teren. Pretpostavljam da mogu crpiti inspiraciju od nekoga poput Thanasija (Kokkinakisa) koji je imao hrpu ozljeda i oporavio se", rekao je Kyrgios koji prvi put propušta Australian Open nakon 2014. godine. 

Kyrgiosov fizioterapeut Will Maher objasnio je da su isprobali sve opcije prije početka turnira.

"Svaka čast Nicku, pokušao je sve. Čak je prošli tjedan bio na zahvatu koji se zove fenestracija i drenaža gdje se pomoću štrcaljke pokušava isprazniti cista. Došli smo u Melbourneu s nadom da će se taj zahvat osloboditi pritiska i da će on imati olakšanje i moći će doći do razine na kojoj može bez problema igrati mečeve. Iskoristili smo meč, humanitarni događaj protiv Novaka, kao mjerilo da vidimo koliko može. Nije izgledalo dobro, ali nismo gubili nadu. Ipak, sa svakim novim treningom je bilo sve gore. Situacija je sada takva da želimo spriječiti njegovu daljnju ozljedu ili pogoršanje te ozljede. Sada će se vratiti u Canberru krajem tjedna, imat će artroskopski zahvat za čišćenje bočnog meniskusa i ukloniti paralabralnu cistu", pojasnio je Maher.

Kopirati
Drag cursor here to close