Alcaraz izgubio

Krvavih prstiju Zverev do polufinala

"Imam puno krvi ispod noktiju na nogama, što je prilično bolno, ali radije bih se osjećao ovako kako se sada osjećam, s malo boli tu i tamo, ali u polufinalu", rekao je nakon meča Zverev,
Sport / Ostali sportovi | 24. 01. 2024. u 16:12 Feđa Ibrulj

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dva i pol seta je Sasha Zverev igrao vrhunski tenis. Vodio je 2-0 u setovima, 4-1, pa 5-2 u trećem, a onda je počeo napokon Alcaraz igrati. Udarati i pogađati forhendom, "razvlačiti" Zvereva i stvari su se počele mijenjati. Sa 3-5, meč je otišao u četvrti set. 

Tie break je stvarno Alcaraz odigrao vrhunski i vrlo brzo se vratio u meč. Iako je gubio 2-1 u setovima. Tih nekoliko gemova, tih pet gemova počeli su mijenjati dobrim dijelom tijek meča. Posebno kada je zbog žuljeva Zverev zatražio medicinski time out. Break na break na otvaranju trećeg i onda ništa do devetog gema. Carlos je napravio tri vezane neforsirane pogreške iz backhanda. Zverev je uzeo break. Iz backhanda je došla Carlosova pogreška na 30-30, za meč loptu Zvereva.

Ovu nije propustio Sasha. Za drugo polufinale Australian Opena u karijeri. Šesto u karijeri na Grand Slam turnirima. Za sada je još uvijek na tom jednom finalu, US Opena iz 2020. godine. Alcaraz je do kraja sakupio 45 neforsiranih pogrešaka, dvadeset više od Zvereva. Definitivno previše jer ipak su samo igrala četiri seta.

"Igrao sam s jednim od najboljih igrača na svijetu. Naročito u posljednje dvije godine.. Bio broj jedan ili dva, osvojio je dva Grand Slam naslova. Kada imate 6-1 6-3 5-2 počnete da razmišljate. Svi smo mi ljudi. Velika je čast što igram s momcima poput njega. Kada počnete da pobjeđujete, glava kreće da se gubi. Nije uvijek od pomoći… Veoma sam sretan što sam završio meč".

Ukupno je na ovogodišnjem Australian Openu odigrao 21 set. Samo je jedan meč, onaj protiv Michelsena završio u tri seta. Čak tri je igrao u pet. U četvrtom setu je imao problem sa žuljevima, morao je raditi nove bandaže na prstima.

"Imam puno krvi ispod noktiju na nogama, što je prilično bolno, ali radije bih se osjećao ovako kako se sada osjećam, s malo boli tu i tamo, ali u polufinalu, nego da sam ostako kod kuće i gledao turnir. Sretan sam i spreman za polufinale", dodao je Sasha.

Kopirati
Drag cursor here to close