teniski turnir

Kristijan Vujnović obranio naslov na Mastersu veterana

Sport / Ostali sportovi | 27. 10. 2015. u 18:50 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U nedjelju je završen teniski Masters turnir iz kalendara „Hercegovina Toura“, za veterane i rekreativce starije od 35 godina. Turnir se igrao sedam dana na terenima Teniskog kluba Mostar.

Na turniru su snage odmjerili osam najbolje plasiranih veterana u ovoj godini i to po plasmanu - Kristijan Vujnović (Čapljina), Igor Musa (Mostar), Dalibor Jarak (Čapljina), Dragan Marković (Mostar), Vito Ćorić (Široki Brijeg), Boris Skoko (Široki Brijeg), Veselko Luburić (Ljubuški) i Damir Marić (Mostar).

Igrači su bili podijeljeni u dvije grupe po četiri. U grupi A, nositelj je bio prvoplasirani Vujnović a u ovu grupu su još bili svrstani Marković, Ćorić i Marić. Nositelj grupe B je bio drugoplasirani Igor Musa.

Turnir je igran po ATP Masters pravilima, što znači svatko sa svakim u grupi a nakon toga polufinala.

U grupnoj fazi igre od turnira je nakon prvog kola odustao, zbog ozljede, Vito Ćorić a njega je zamijenio sljedeći po rangu Ivan Iličić iz Mostara.

U poluzavršnicu, nakon grupne faze su se plasirali, te sučelili Kristijan Vujnović i Igor Musa a u drugo polufinale su prošli Dalibor Jarak i Dragan Marković.

Pobjedu u prvom polu finalu je odnio Vujnović koji je pobijedio Musu sa 6:1 i 6.4. U drugom polufinalu slavio Marković protiv Jarka sa 6:3 i 6:4.

Finalni meč nije ponudio veliku neizvjesnost. Favorizirani Vujnović je u finalu svog protivnika Markovića pobijedio s uvjerljivih 6:2 i 6:2.

Pobjednik i finalist su nagrađeni pokalima i nagradama sponzora a pobjednik Vujnović je kući ponio i veliki prelazni pehar, koji je i proteklu godinu bio kod njega na čuvanju, a koji će ponovo čuvati do sljedećeg Mastersa.

Kopirati
Drag cursor here to close