Omladinski sport

Konjic, Tomislavgrad, Vitez i Tešanj ugostili Sedme sportske igre mladih

Sport / Ostali sportovi | 14. 06. 2017. u 10:39 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sedme Sportske igre mladih održane su u Konjicu, Tomislavgradu, Vitezu i Tešnju.

Druženje, zabava i smijeh obilježili su natjecanja među najmlađima, a nagrada za najbolje je plasman na Veliko finalu Igara u Sarajevu. Specijalni partner Sportskih igara mladih i ove godine je Olimpijski komitet BiH.

Mališani u Konjicu su najviše uživali u natjecanju u nogometu za kategoriju 2006. godište i mlađi, a ekipa „Bambino Real U10“ ostvarila je plasman na Veliko finale Igara u Sarajevu. Natjecanje u nogometu za kategoriju 2002. godište i mlađi osvojili su dječaci iz ekipe „Sinovi Hercegovine“.

Nakon održanih natjecanja u Konjicu, manifestacija je održana u Tomislavgradu. Mališani su u ovom gradu sudjelovali u natjecanjima u nogometu, košarci te igri između dvije vatre.

Osvajač natjecanja u košarci bila je ekipa „Tomislavcity“ u muškoj kategoriji, dok je u natjecanju u odbojci najuspješnija bila ekipa „Turbina“ iz Jablanice.

U Vitezu su pored nogometa, košarke te igre između dvije vatre, mališani iskoristili sunčan dan te uživali u takmičenju u odbojci na pijesku.

“Sretne smo što smo pobijedile u odbojci na pijesku te što smo se uspjele plasirati na finalno natjecanje u Sarajevu. Ovo nam je druga godina kako učestvujemo i svake godine se odlično zabavimo”, kažu Laura Džandara i Barbara Smiljanić, pobjednice natjecanja u odbojci na pijesku.

Stotine sudionika ispunile su Gradsku dvoranu u Tešnju te Osnovnu školu Huso Hodžić. Najmlađi su uživali u natjecanju u igri između dvije vatre, a najuspješniji mališani su nagrađeni medaljama.

Tešanj je dobio i svoje predstavnike u natjecanju u stolnom tenisu. Najuspješniji su bili Alen Mešić i Iman Kantić u starijoj kategoriji, a u mlađoj kategoriji Abdulah Jašić.

Igre će u narednom periodu biti održane u Orašju, Gradačcu i Brčkom, saopćio je organizator.

Kopirati
Drag cursor here to close