Odbojka

Klub oživio nakon 20 godina

Na čelu novoformiranog kluba je Adnan Imamović koji je bio dječak u vrijeme gašenja ranijeg kluba. Pojašnjava da je do sada odbojku trenirao rekreativno te da je sretan što je dobio priliku kroz novoformirani klub.
Sport / Ostali sportovi | 03. 04. 2023. u 14:53 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Goraždu je nakon dvadeset godina pauze ponovo s radom počeo Muški odbojkaški klub (MOK) Goražde.

Formirala ga je grupa zaljubljenika u ovaj sport koja se još od 2016. godine okupljala na rekreativnim terminima. Ističu da je trebalo vremena da se stvari poslože i da se ponovno službeno pokrene klub koji je postojao nakon okončanja rata u BiH, a koji je ugašen 2003. godine.

Sljedeće godine u ligu

Na čelu novoformiranog kluba je Adnan Imamović koji je bio dječak u vrijeme gašenja ranijeg kluba. Pojašnjava da je do sada odbojku trenirao rekreativno te da je sretan što je dobio priliku kroz novoformirani klub.

''Trebao nam je određeni period da okupimo dovoljan broj osoba da bi sve ovo pokrenuli i ta grupa rekreativaca je uspjela. Na čelu sa našim trenerom Husom Biserom mislim da ćemo se uspjeti kvalificirati u ligu. Mnogo mladih pita kada mogu početi trenirati, ali s tim ćemo malo sačekati dok ne ustabilimo tim. Naše ambicije za sada su da klub opstane u Goraždu i da budući naraštaji imaju gdje trenirati'', kaže Imamović.

U novoformiranom klubu zahvalni su Ženskom odbojkaškom klubu Goražde koji im je, ističu, velika podrška i pomaže im s treninzima i opremom. Dodaju da je evidentan veliki interes za ovaj sport u Goraždu te da od sljedeće godine kreću i s ligaškim natjecanjem.

Problem oko sale

''Trenutno imamo 12 igrača mada nam se stalno javljaju momci koji žele da s nama treniraju, ali mislimo da bi sada bilo previše gužve. Imamo veliki problem oko sala i planiramo kada bude ljepše vrijeme da počnemo s treninzima na otvorenim sportskim terenima u naselju Prvi maj. Za sada imamo tri treninga sedmično u fiskulturnoj sali OŠ 'Fahrudin Fahro Baščelija' i moramo zahvaliti direktorici škole Jasmini Djani i nastavniku Ameru Teroviću koji nam stalno izlaze u susret i pomažu nam'', ističe trener MOK-a Goražde Huso Biser.

Među odbojkaškim rekreativcima godinama je bio i Belmin Herak koji se rado pridružio klubu.

''Izuzetno mi je drago što se konačno oformio klub, već godinama smo imali tu ideju i isti cilj koji smo zajedno ostvarili i nadamo se da će biti samo bolje. Tek smo počeli ali smo izuzetno motivirani jer Goražde je oduvijek bilo poznato kao grad velikih talenata u odbojci i generalno sporta, tako da nam je to veliki poticaj'', kaže Herak. 

Muški odbojkaški klub Goražde od naredne sezone natjecat će se u Super ligi Federacije Bosne i Hercegovine, a poručuju da im je želja da budu uspješni poput Ženskog odbojkaškog kluba Goražde koji je već godinama u vrhu odbojke u našoj zemlji.

Kopirati
Drag cursor here to close