Tenis

Karlo Kranić i Romana Cisovska pobjednici juniorskog Mostar Opena

Sport / Ostali sportovi | 18. 09. 2016. u 16:38 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Teniskim klubu Mostar završen je Međunarodni juniorski turnir za juniore i juniorke do 18 godina “2nd Mostar Open 18&U 2016”. 

Turnir iz obitelji i kalendara Međunarodne teniske federacije (ITF) petog je ranga i tradicionalno se održava u ovom terminu sve od 2000 godine.

Kvalifikacije su se igrale dva dana i to u nedjelju i ponedjeljak, 11. i 12. rujna a glavni turnir je počeo u utorak 13. rujna i trajao je šest dana. U kvalifikacijama je sudjelovalo 32 juniora i 21 juniorka, a po četvero iz obje konkurencije plasiralo se u glavni turnir.

U glavnom turniru nastupili su 32 tenisača iz 15 zemalja te 32 tenisačice iz 14 zemalja.

Igrači i igračice došli su iz: BiH, Hrvatske, Slovenije, Srbije, Nizozemske, Slovačke, Rusije, Češke, Poljske, Bugarske, Italije, Austrije, Rumunjske, Mađarske, Turske, Kazahstana, Danske, Ukrajine, Alžira i Španjolske. 

Najviše sudionika stiglo je iz Hrvatske (15), našu zemlju u obje konkurencje predstavljalo je po sedam tenisača i tenisačica, a organizator TK Mostar u imao je tri juniora i jedna juniorku. 

U finalnom meču pojedinačno u muškoj konkurenciji, sastali su se Karlo Kranić iz Hrvatske i Karol Paluch iz Poljske. Slavio je Kranić rezultatom 6:0;6:2. Kranić je došao iz kvalifikacija i pobijedio osam mečeva zaredom bez izgubljenog seta do finala.

U ženskoj konkurenciji pojedinačno sastale su se Aleksandra Stanković iz Srbije i Romana Cisovska iz Slovačke. Pobijedila je Cisovska rezultatom: 6:4;6:3.

U finalnom meču parova u muškoj konkurenciji sastali snage su odmjerili Rok Komac i Jan Vehovac iz Slovenije sa Jasperom De Jongom i Mathijsom Van Starkenburgom iz Nizozemske. Slavili su Nizozemci.

U ženskoj konkurenciji parova u finalu su igrale Romana Cisovska iz Slovačke i Avelina Sayfetdinova iz Rusije protiv Laure Mašić i Lane Šipek iz Hrvatske. Pobijedile su Cisovska i Sayfetdinova rezultatom 6:1, 6:2.

Sudionicima turnira pripadaju i bodovi za međunarodnu rang listu i to: pobjedniku 40 bodova, finalisti 30, polufinalisti 20, červrtfinalisti 15, a 10 bodova  dobit će oni koji prođu u drugo kolo.

Kopirati
Drag cursor here to close