biciklisti

Karavana prijateljstva stigla u Vukovar

Sport / Ostali sportovi | 01. 05. 2015. u 15:23 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sudionici Treće međunarodne biciklističke karavane prijateljstva "Mostar – Vukovar 2015.", koja se održava pod visokim pokroviteljstvom hrvatskog člana Predsjedništva BiH Dragana Čovića i hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, nakon četiri dana vožnje i oko 420 prijeđenih kilometara stigli su u petak poslijepodne u Vukovar.

Karavanu su ispred gradskog poglavarstva dočekali predstavnici lokalne vlasti nakon čega su biciklisti otišli odati počast na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata te na Ovčari gdje su ispred spomenika upalili svijeće.

Karavana završava sutra, odlaskom na obilježavanje 24. godišnjice od ubojstva 12 hrvatskih redarstvenika u Borovu selu.

Karavanu organizira Biciklistički klub Mostar i Udruga za promociju biciklizma "Hercegovina Bike", a na put je ove godine krenulo 25 biciklista iz Mostara, Čitluka, Širokog Brijega, Žepča, Županje i Vukovara. Najmlađi  sudionik karavane ima 10 godina, a u njoj sudjeluju i tri žene.

Biciklističkom karavanom žele se unaprijediti prijateljski odnosi između BiH i Hrvatske, kao i Grada Mostara i Grada Vukovara, te se želi odati počast svim stradalima u BiH i Hrvatskoj, posebice u Vukovaru, ističu organizatori.

Pokrovitelji ovogodišnje biciklističke karavane su i gradovi Mostar, Vukovar te Županja, zatim općine Kiseljak i Žepče, te Sportski savez Grada Mostara.

Kopirati
Drag cursor here to close