Crna Gora

Karataši BiH osvojili šest medalja na sveučilišnom prvenstvu Europe

Sport / Ostali sportovi | 26. 07. 2015. u 16:47 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Karataši Bosne i Hercegovine osvojili su šest medalja na 7. Sveučilišnom prvenstvu Europe u karateu koje se održava u Crnoj Gori.

Na programu su bile borbe pojedinačno u ženskoj konkurenciji (-50kg, -55kg, -61kg, -68kg, +68kg) kao i kate ekipno u obje konkurencije, priopćeno je iz Organizacijskog odbora natjecanja.

Srebrenim medaljama okitile su se Zenira Bektaš (Sveučilište Sarajevo, borbe -68kg) i Mirnesa Bektaš (Sveučilište Sarajevo, borbe +68kg), te Sveučilište Sarajevo u katama ekipno za žene.

Brončane medalje osvojili su Razija Smajić (Sveučilište Travnik, borbe -61kg), Efnan Cano (Sveučilište Džemal Bijedić, borbe -68kg), te Sveučilište Sarajevo u katama ekipno za muškarce.

Najuspješnije Sveučilište prvog dana bilo je Istanbul Ajdin Sveučilište iz Turske s jednom zlatnom, dvije srebrne i tri brončane medalje.

Sveučilište Sarajevo je najuspješnije Sveučilište iz Bosne i Hercegovine s jednom zlatnom i srebrnom, te pet brončanih medalja.

Medaljama su se okitili:
Zlatne: Edin Bektaš -84kg
Srebrne: Nedim Varupa +84kg
Brončane: Haris Halilović +84kg, Amina Adilović kate, Nermin Potur -75kg, Ahmed Brica -75kg, Edin Lamadžema -84kg.

Na prvenstvu ukupno sudjeluje 89 natjecatelja (52 u muškoj i 37 u ženskoj konkurenciji) sa 45 Sveučilišta iz devet europskih zemalja.

Kopirati
Drag cursor here to close