četrvtfinale

Kalkuliranje hrvatske vaterpoliste odvelo na Brazil

Sport / Ostali sportovi | 15. 08. 2016. u 06:44 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatski vaterpolisti u četvrtfinalu olimpijskog turnira u Rio de Janeiru igrat će u utorak protiv domaćina Brazila.

Nakon što su u susretu su posljednjeg, 5. kola skupine B izgubili od Francuske sa 8:9 i tako prepustili prvo mjesto Španjolskoj, morali su čekati rasplet u skupini A kako bi saznali suparnika.

Hrvatska je natjecanje u skupini okončala sa šest bodova, jednim manje od prve Španjolske, a s istim učinkom kao i treća Italija, no Hrvatska je druga zbog pobjede u međusobnom dvoboju. Crna Gora je zauzela četvrto mjesto s pet bodova, SAD su pete s četiri, a Francuska posljednja s dva.

Ranije u nedjelju su SAD svladale Italiju sa 10:7, dok su Crna Gora i Španjolska igrale 9-9.

U posljednje dvije utakmice razigravanja po skupinama Srbija je očekivano svladala Japan sa 12:8, a zatim je Mađarska uvjerljivo nadigrala Brazil sa 10:6. pa je tako Mađarska završila na prvom mjestu sa sedam bodova, dok su Grčka, Brazil i Srbija natjecanje završile sa po šest bodova, pa su o njihovom plasmanu odlučivali međusobni susreti.

Tu su najbolji bili Grci, koji su tako zauzeli drugo mjesto, Brazil je okončao natjecanje u skupini kao treći, a Srbija kao četvrta.

Tako je kalkulantski poraz Hrvata od Francuske donio željeni rezultat, pa će u četvrtfinalu umjesto protiv Srbije igrati protiv Brazila što se čini kao mnogo bolja opcija. No, hoće li se i isplatiti saznat ćemo u utorak.

U preostalim četvrtfinalima igrat će Španjolska - Srbija, Grčka - Italija i Mađarska - Crna Gora.

Kopirati
Drag cursor here to close